Varför Upplevelseresor

Upplevelseresor erbjuder utvalda resor för 2 eller fler personer, generationsresor, företagsresor, föreningsresor och studieresor. Avresedatum bestämmer du själv. Vår ambition är att ha kvalitetsresor med bra hotell till så låga priser som möjligt.

För att kunna erbjuda kvalitetsresor till ett så lågt pris som möjligt så gäller det att vi pressar våra fasta kostnader, på så sätt går pengarna du betalat för resan i så stor utsträckning som möjligt till själva resan och till inte en massa kringkostnader.

Upplevelseresor erbjuder därför ingen katalog. All information finns istället på vår hemsida www.upplevelseresor.com Sidan kan vi ständigt hålla uppdaterad, den blir inte inaktuell och framförallt värnar den om miljön. Givetvis kostar en katalog mycket pengar som vi istället kan lägga på resans innehåll.

Av samma anledning har vi även bestämt oss för att inte erbjuda betalning med kreditkort. Kostnaden för detta är ca 3% av resans pris och reseförsäkringen som kreditkortsföretagen erbjuder har många redan genom sin hemförsäkring. Dessutom gäller reseförsäkringen även när du betalar via faktura på din internetbank hos flera av storbankerna. Läs mer under betalning.

Sist men inte minst har vi mycket låga administrations- och lokalkostnader då vi inte har något bemannat kontor centralt beläget på en dyr adress. Du når oss istället via telefon och mail och du får alltid ett snabbt svar!

De kostnader vi sparar kommer förstås dig som kund tillgodo. Mycket ingår på våra resor och det finns aldrig några dolda kostnader eller ”från-priser”, du vet redan innan du bokar vad din resa kommer att kosta.
Vår personal i Sverige har kollektivavtal med Unionen och våra chaufförer och guider som är bosatta i landet de guidar i har löner enligt landets villkor.

Vem äger Upplevelseresor/Singelresor?
Michael Pannagel, född österrikare, startade januari 2004 Singelresor Norden och Upplevelseresor Norden som enskild firma. Sedan 2011 är Singelresor Norden AB ett aktiebolag med bifirmorna Upplevelseresor Norden och Soloresor Norden.

Din trygghet
För din säkerhet har Upplevelseresor/Singelresor en resegaranti hos Kammarkollegiet.

Singelresor Norden AB och Upplevelseresor Norden är även medlem i Svenska Resebyråföreningen, har kollektivavtal med Unionen och har ansvarsförsäkring hos if.

Singelresors ekonomiska ställning kan du se på Allabolag.se

Upplevelseresor går bara att boka via denna hemsida, www.upplevelseresor.com och resorna genomförs i egen regi i samarbete med lokala researrangörer, lokala hotell och lokala guider i de olika länder.