Din förfrågan

Här kommer en sammanställning av händelseförloppet steg för steg när du gör en förfrågan hos Upplevelseresor:

  1. Du fyller i alla nödvändiga fält i förfrågningsformuläret inklusive datum du önskar att resa från Sverige, (bokningsformuläret finns efter varje resebeskrivning, längst ner på sidan) och trycker därefter på "Skicka förfrågan". Stäng inte ner webbläsaren innan en större pop-up ruta kommer som tackar för din förfrågan. Din förfrågan är nu skickad till oss.
  2. Ett mail med en bekräftelse på att din förfrågan kommit fram till oss skickas till den mejladress du angett.
  3. Om du bokar ditt flyg själv, så får du efter att vi gjort en tillgänglighetsförfrågan på hotell och guider, ett mail från oss med en eller två fakturor beroende på hur lång tid det är kvar till avresa. Om bokningen görs kort inpå avresa är det en faktura för både anmälningsavgift och slutbetalning. Görs bokningen i god tid före avresa får du två fakturor. En för anmälningsavgiften som ska betalas inom en vecka och en faktura för slutbetalningen som vanligtvis ska betalas mellan 30-60 dagar före avresa beroende på resa.
  4. Om du vill att vi bokar dina flygbiljetter så får du ett prisförslag på flygbiljetterna med flygtider, efter godkännande av dessa skickar vi sedan en eller två fakturor beroende på hur lång tid det är kvar till avresa. Anmälningsavgiften i detta fall är flygbiljettens pris + 2000 kr. Så fort flygbiljetterna är uttagna skickar vi din elektroniska flygbiljett via mail till dig, samma biljett kommer sedan med vanlig post närmare avresa.
  5. När du betalat en faktura får du alltid en bekräftelse från oss via mejl när vi mottagit din betalning.
  6. För de resor där det behövs Visum, inresetillstånd etc. skickar vi ut information om detta ca 4 veckor före avresa.
  7. Ca 2 veckor före avresa skickar vi ut ett brev med posten med en resebeskrivning och tips inför resan samt nödvändiga telefonnummer till tex guider.
  8. När du kommer hem från din resa får du ett mail från oss där vi gärna vill att du skriver hur du upplevde resan. Ibland lägger vi ut några åsikter från våra resenärer på "resenärer tycker" men aldrig utan resenärens tillåtelse.