Covid-19

UD har förlängt avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför Europa till och med den 15 april 2021.
Vi följer de rekommendationer som UD, Utrikesdepartementet ger.

Vi går alltid på UD:s rekommendationer, om de avråder från resa till ett land eller region dit vår resa ska gå, så ställer vi in berörd resa. Vi kan även välja att ställa in en resa trots att UD inte avråder från att resa till den regionen. Orsaken kan t.ex. vara att vi anser att det finns risk för att vårt program inte kan genomföras som planerat. För de resor som ställs in erbjuder vi våra resenärer att omboka till en senare resa eller få pengarna tillbaka.

Preliminärboka en resa:

På grund av osäkerheten med Covid-19 så erbjuder vi dig nu att preliminärboka en plats på våra resor utanför Europa fram till 30 november 2021. Detta gäller även ett fåtal resor inom Europa, se information på respektive resa. Det innebär att du gör en bokning och har en plats reserverad men att vi avvaktar med att fakturera dig. Hur nära resan vi behöver en slutgiltig bekräftelse skiljer sig mellan våra olika resor och utvecklingen av Covid-19. Anmälan är inte bindande och vi kontaktar dig innan vi fakturerar dig. Observera att detta inte gäller de resor markerade med "Boka nu!" eller resor inom Europa efter 31 mars 2021.

Restriktioner på grund av Covid-19:

På grund av den rådande Corona-epidemin är det många länder som med kort varsel inför eller ändrar restriktioner som kan påverka din resa. Sådana restriktioner kan påverka dig som resenär genom att det ställs krav på intyg, provtagning, användning av munskydd, karantän under viss tid efter ankomst eller andra liknande lokala eller nationella krav. Det kan även påverka resmål genom begränsningar av folksamlingar eller genom att turistattraktioner, restauranger, nattklubbar, butiker osv kan vara stängda, ha begränsade öppettider, begränsat antal gäster/besökare eller liknande restriktioner.

Många länder kräver i dagsläget att man har munskydd på publika transporter och på publika platser där social distansering på 1,5 meter inte kan hållas. Våra guider/reseledare på plats ger er den senaste informationen. Ta med minst ett munskydd per dag för säkerhets skull.

Det krävs idag att man har munskydd under hela flygresan. Munskydden går att köpa på bland annat apoteken. Det säljs även på Arlanda i Pressbyrån i Terminal 5 och SkyCity samt på Apoteket i SkyCity men då det kan vara slut är det bra att ha köpt dessa tidigare.