Covid-19

Det ska vara tryggt att resa med Singelresor:
- Vi går alltid på UD:s rekommendationer, om de avråder från resa till ett land eller region dit vår resa ska gå, så ställer vi in berörd resa. Du får då pengarna tillbaka eller kan välja att omboka din resa.

- Vi kan även välja att ställa in en resa trots att UD inte avråder från att resa till den berörda regionen. Orsaken kan t.ex. vara att vi anser att det finns risk för att vårt program inte kan genomföras som planerat. Du får då pengarna tillbaka eller kan välja att omboka din resa.

Restriktioner på grund av Covid-19:
På grund av den rådande Corona-epidemin är det många länder som med kort varsel inför eller ändrar restriktioner som kan påverka din resa. Sådana restriktioner kan påverka dig som resenär genom att det ställs krav på intyg, provtagning, användning av munskydd eller andra liknande lokala eller nationella krav. Det kan även påverka resmål genom begränsningar av folksamlingar eller genom att turistattraktioner, restauranger, nattklubbar, butiker osv kan vara stängda, ha begränsade öppettider, begränsat antal gäster/besökare eller liknande restriktioner.

Många länder kräver i dagsläget att man har munskydd på publika transporter och på publika platser där social distansering på 1,5 meter inte kan hållas. Våra guider/reseledare på plats ger er den senaste informationen. Ta med minst ett munskydd per dag för säkerhets skull.

Det krävs idag att man har munskydd under hela flygresan. Munskydden går att köpa på bland annat apoteken.

Avbeställningsskydd och Reseförsäkring
Nu är det extra viktigt att du har ett avbeställningsskydd och en reseförsäkring som skyddar dig före och under resan. Om du saknar fullgod försäkring eller behöver komplettera din hemförsäkring så har vi ett samarbete med Gouda reseförsäkringar som har omfattande försäkringar med Coronatäckning. Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar
OBS! Tänk på att försäkringen måste betalas senast samma dag som du binder dig till köpet av resan, vilket du gör i samband med att anmälningsavgiften till din resa betalas.

Vaccinationsbevis - Covid-19
För att delta på våra resor utanför Sverige krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se
För att Covidbeviset ska vara giltigt krävs det att man är fullvaccinerad senast 2 veckor innan avresa. Covidbeviset har en begränsad giltighetstid och kan laddas hem flera gånger.

Du laddar hem ditt Covidbevis på www.covidbevis.se där kan du även läsa mer om hur detta vaccinationsbevis fungerar och hur länge det är giltigt.

Inreseregler fullvaccinerade
För att resa på våra resor utanför Sverige krävs det i dagsläget att du är fullvaccinerad mot Covid-19. Med fullvaccinerad menas att du har 2 eller 3 sprutor, beroende på vilket land du vill resa till. Det måste ha gått minst 14 dagar från din senaste spruta för att den ska vara giltig.
Vissa länder har en maxgräns på hur länge spruta nummer 2 eller 3 gäller. Det vanligaste är att spruta nummer 2 är giltig i 180 eller 270 dagar och att spruta nummer 3 är giltig i 270 dagar och att det behöver ha gått minst 90 dagar mellan spruta 2 och 3.
Läs vad som gäller för just det land du ska besöka på respektive lands turistinformation.

PCR-test med reseintyg
Som medlemmar i Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen kan vi i samarbete med Vaccina erbjuda prisvärda PCR-test och Antigentest med digitalt läkarintyg för resa. Garanterat svar och läkarintyg samma dag som provtagning i Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda. Svar och intyg dagen efter provtagning i Umeå och Örebro. Läs mer och boka tid här: Vaccina