Covid-19

UD har förlängt avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför Europa till och med den 15 november 2020.
Vi följer de rekommendationer som UD, Utrikesdepartementet ger. Vi håller oss även uppdaterade på informationen från Folkhälsomyndigheten och European Centre for Disease Prevention and Control.

Vi går alltid på UD:s rekommendationer, om de avråder från resa till ett land eller region dit vår resa ska gå, så ställer vi in berörd resa. Vi kan även välja att ställa in en resa trots att UD inte avråder från att resa till den regionen. Orsaken kan t.ex. vara att vi anser att det finns risk för att vårt program inte kan genomföras som planerat. För de resor som ställs in erbjuder vi våra resenärer att omboka till en senare resa eller få pengarna tillbaka.

Preliminärboka en resa:

På grund av osäkerheten med Covid-19 så erbjuder vi dig nu att preliminärboka en plats på de flesta av våra resor med avresa fram till 31 mars 2021. Det innebär att du gör en bokning och har en plats reserverad men att vi avvaktar med att fakturera dig. Hur nära resan vi behöver en slutgiltig bekräftelse skiljer sig mellan våra olika resor och utvecklingen av Covid-19. Anmälan är inte bindande och vi kontaktar dig innan vi fakturerar dig. Observera att detta inte gäller de resor markerade med "Boka nu!" eller resor som avgår efter 31 mars 2021.

Restriktioner på grund av Covid-19:
På de resor som avgår den närmaste tiden kan det vara bra att veta att lokala restriktioner förekommer på resmålen.
Det krävs idag att man har munskydd under hela flygresan. Munskydden går att köpa på bland annat apoteken. Det säljs även på Arlanda i Pressbyrån i Terminal 5 och SkyCity samt på Apoteket i SkyCity men då det kan vara slut är det bra att ha köpt dessa tidigare.

Lokala restriktioner kan ändras med kort varsel men flera länder kräver i dagsläget att man har munskydd på publika transporter och på publika platser där social distansering på 1,5 meter inte kan hållas. Våra guider/reseledare på plats ger er den senaste informationen. Ta med minst ett munskydd per dag för säkerhets skull.

Eventuellt kan lokala myndigheter utföra Covid-19 test på inresande personer.