Covid-19

UD har förlängt avrådan från icke nödvändiga resor till de flesta länder utanför Europa till och med den 1 juli 2021.
Vi följer de rekommendationer som UD, Utrikesdepartementet ger.

Det ska vara tryggt att resa med Singelresor:
- Vi går alltid på UD:s rekommendationer, om de avråder från resa till ett land eller region dit vår resa ska gå, så ställer vi in berörd resa. Du får då pengarna tillbaka eller kan välja att omboka din resa.

- Vi kan även välja att ställa in en resa trots att UD inte avråder från att resa till den berörda regionen. Orsaken kan t.ex. vara att vi anser att det finns risk för att vårt program inte kan genomföras som planerat. Du får då pengarna tillbaka eller kan välja att omboka din resa.

- Om landet vi reser till kräver att man är vaccinerad för att få komma in i landet och du ej har hunnit få ditt vaccin innan avresan erbjuds du pengarna tillbaka eller att omboka din resa. Om landet däremot godkänner inresa utan restriktioner förutsatt att resenären har ett godkänt PCR-test inom en viss tid innan resan så är detta ej skäl för avbokning. Eventuell kostnad för ett PCR-test med reseintyg bekostas av resenären själv.

Fri ombokning:
Vi erbjuder nu fri ombokning fram till 60 dagar före avresa på alla våra resor som avgår senast 30 november 2021.

Preliminärboka en resa utanför Europa:

På grund av osäkerheten med Covid-19 så erbjuder vi dig nu att preliminärboka en plats på våra resor utanför Europa som avgår senast 30 november 2021. Detta gäller även ett fåtal resor inom Europa, se information på respektive resa. Det innebär att du gör en bokning och har en plats reserverad men att vi avvaktar med att fakturera dig. Hur nära resan vi behöver en slutgiltig bekräftelse skiljer sig mellan våra olika resor och utvecklingen av Covid-19. Anmälan är inte bindande och vi kontaktar dig innan vi fakturerar dig.

Restriktioner på grund av Covid-19:
På grund av den rådande Corona-epidemin är det många länder som med kort varsel inför eller ändrar restriktioner som kan påverka din resa. Sådana restriktioner kan påverka dig som resenär genom att det ställs krav på intyg, provtagning, användning av munskydd, karantän under viss tid efter ankomst eller andra liknande lokala eller nationella krav. Det kan även påverka resmål genom begränsningar av folksamlingar eller genom att turistattraktioner, restauranger, nattklubbar, butiker osv kan vara stängda, ha begränsade öppettider, begränsat antal gäster/besökare eller liknande restriktioner.

Många länder kräver i dagsläget att man har munskydd på publika transporter och på publika platser där social distansering på 1,5 meter inte kan hållas. Våra guider/reseledare på plats ger er den senaste informationen. Ta med minst ett munskydd per dag för säkerhets skull.

Det krävs idag att man har munskydd under hela flygresan. Munskydden går att köpa på bland annat apoteken.

PCR-test med reseintyg
Många länder kräver idag att du har ett PCR-test med läkarintyg som inte är äldre än 72 timmar för att du ska få resa till landet. Som medlemmar i Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen kan vi i samarbete med Vaccina erbjuda prisvärda PCR-test och Antigenest med digitalt läkarintyg för resa. Garanterat svar och läkarintyg samma dag som provtagning i Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda. Svar och intyg dagen efter provtagning i Umeå och Örebro. Läs mer och boka tid här: Vaccina

Vaccinationsintyg/EU:s Gröna bevis:
I och med att allt fler länder vill öppna upp för turister så har EU påbörjat arbetet med att ta fram ett ”Grönt bevis” för resor inom EU. Beviset ska innehålla tre olika sorters uppgifter. Dels ska det framgå om man har vaccinerat sig men även om man är testad eller om man tidigare haft covid-19. Tanken med det är att personer som har vaccinerats, har tillfrisknat från tidigare Covid-19 infektion eller har antikroppar lättare skall kunna röra sig mellan länderna. De personer som inte har något av ovanstående kan fortfarande resa in i länderna men det kan då krävas godkänt PCR-test och/eller karantän vid ankomst.

Om du som resenär ej har hunnit få ditt vaccin innan avresan och landet resan går till kräver att man är vaccinerad eller har antikroppar så får du flytta din resa eller avboka och få tillbaka erlagd betalning. Om landet däremot godkänner inresa utan restriktioner förutsatt att resenären har ett godkänt PCR-test inom en viss tid innan resan så är detta ej skäl för avbokning. Eventuell kostnad för ett PCR-test med reseintyg bekostas av resenären själv.