Covid-19

Det ska vara tryggt att resa med Singelresor:
- Vi går alltid på UD:s rekommendationer, om de avråder från resa till ett land eller region dit vår resa ska gå, så ställer vi in berörd resa. Du får då pengarna tillbaka eller kan välja att omboka din resa.

- Vi kan även välja att ställa in en resa trots att UD inte avråder från att resa till den berörda regionen. Orsaken kan t.ex. vara att vi anser att det finns risk för att vårt program inte kan genomföras som planerat. Du får då pengarna tillbaka eller kan välja att omboka din resa.

Restriktioner på grund av Covid-19:
På grund av den rådande Corona-epidemin kan det hända att länder med kort varsel inför eller ändrar restriktioner som kan påverka din resa. Sådana restriktioner kan påverka dig som resenär genom att det ställs krav på intyg, provtagning, användning av munskydd eller andra liknande lokala eller nationella krav. Det kan även påverka resmål genom begränsningar av folksamlingar eller genom att turistattraktioner, restauranger, nattklubbar, butiker osv kan vara stängda, ha begränsade öppettider, begränsat antal gäster/besökare eller liknande restriktioner.

Vissa länder kräver att man har munskydd på publika transporter. Våra guider/reseledare på plats ger er den senaste informationen. Ta med några munskydd för säkerhets skull.

Vissa flygbolag kräver att man har munskydd under hela flygresan. Munskydden går att köpa på bland annat apoteken.

Avbeställningsskydd och Reseförsäkring
Nu är det extra viktigt att du har ett avbeställningsskydd och en reseförsäkring som skyddar dig före och under resan. Om du saknar fullgod försäkring eller behöver komplettera din hemförsäkring så har vi ett samarbete med Gouda reseförsäkringar som har omfattande försäkringar med Coronatäckning. Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar
OBS! Tänk på att försäkringen måste betalas senast samma dag som du binder dig till köpet av resan, vilket du gör i samband med att anmälningsavgiften till din resa betalas.

Att resa utan full vaccination eller som ovaccinerad
Vi ser nu flera lättnader av restriktioner både i Sverige och andra länder vilket gör att vi nu tagit bort vaccinationskravet på alla våra resor.
Det är viktigt att du som resenär håller dig uppdaterad på vad som gäller för transport, inresa och vistelse i landet. Besök t. ex. UD:s sida Sweden abroad för vidare länkar till respektive land. Kostnad samt ombesörjande av eventuell testning och intyg betalas av resenären.

Om det skulle införas striktare restriktioner efter att man bokat sin resa, har man inte rätt att fritt avboka sin resa på grund av att man inte är vaccinerad eller inte vill ta tester utan då gäller ordinarie avbokningsvillkor.