Covid-19

Utrikesdepartementet beslutar att från och med den 1 oktober 2021 häva den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som infördes med anledning av covid-19-pandemin. Från och med den 1 oktober 2021 upphör denna avrådan helt att gälla.

Det ska vara tryggt att resa med Singelresor:
- Vi går alltid på UD:s rekommendationer, om de avråder från resa till ett land eller region dit vår resa ska gå, så ställer vi in berörd resa. Du får då pengarna tillbaka eller kan välja att omboka din resa.

- Vi kan även välja att ställa in en resa trots att UD inte avråder från att resa till den berörda regionen. Orsaken kan t.ex. vara att vi anser att det finns risk för att vårt program inte kan genomföras som planerat. Du får då pengarna tillbaka eller kan välja att omboka din resa.

Restriktioner på grund av Covid-19:
På grund av den rådande Corona-epidemin är det många länder som med kort varsel inför eller ändrar restriktioner som kan påverka din resa. Sådana restriktioner kan påverka dig som resenär genom att det ställs krav på intyg, provtagning, användning av munskydd eller andra liknande lokala eller nationella krav. Det kan även påverka resmål genom begränsningar av folksamlingar eller genom att turistattraktioner, restauranger, nattklubbar, butiker osv kan vara stängda, ha begränsade öppettider, begränsat antal gäster/besökare eller liknande restriktioner.

Många länder kräver i dagsläget att man har munskydd på publika transporter och på publika platser där social distansering på 1,5 meter inte kan hållas. Våra guider/reseledare på plats ger er den senaste informationen. Ta med minst ett munskydd per dag för säkerhets skull.

Det krävs idag att man har munskydd under hela flygresan. Munskydden går att köpa på bland annat apoteken.

Covidbevis:
Från och med den 1 juli kan alla som är fullvaccinerade ladda hem EU:s digitala Covidbevis. Med Covidbeviset kan man resa inom Europa utan andra tester. Vissa flygbolag, restauranger, sevärdheter mm kan även ha krav på att kunna uppvisa detta.
För att Covidbeviset ska vara giltigt krävs det att man är fullvaccinerad senast 2 veckor innan avresa. Covidbeviset är fr o m 2021-10-01 giltigt i 6 månader och kan laddas hem flera gånger.

Du laddar hem ditt Covidbevis på www.covidbevis.se där kan du även läsa mer om hur detta vaccinationsbevis fungerar och hur länge det är giltigt.

PCR-test med reseintyg
Som medlemmar i Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen kan vi i samarbete med Vaccina erbjuda prisvärda PCR-test och Antigentest med digitalt läkarintyg för resa. Garanterat svar och läkarintyg samma dag som provtagning i Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda. Svar och intyg dagen efter provtagning i Umeå och Örebro. Läs mer och boka tid här: Vaccina