Pris på förfrågan.
flagga: Dominica

Dominica, äventyrsön i Karibien - 8 dagar

i Dominica med Upplevelseresor

Resebild

Dominica med alla sina vattenfall och djupa regnskog är en av Västindiens absolut vackraste öar, långt från massturism och stora hotellkomplex. Här badar ni bland annat i vattenfall, åker ned för floden i gummiringar, spanar efter vandrande pinnar i regnskogen och besöker Dominicas urbefolkning Karibindianerna. Ett späckat program med djur, natur och kultur.
Chokladens, rommens och vaniljens hemtrakter ger sinnena harmoni. Aktiv vila, lugnt tempo och spännande upplevelser.
Morgonteet bryggs av naturens örter, te.x. citrongräs och det serveras nyrostat dominikanskt kaffe. Här finns inga giftiga insekter eller farliga djur.
Ni bor på svenskägda Hibiscus Valley Inn, som ligger vackert beläget utmed en exotisk flod vid kanten av regnskogen.

Minst 2 deltagare. Avresedatum bestämmer du själv.

Program dag för dag

 • Dag 1 Välkommen till Dominica

   Ankomst Melville flygplats på Dominica där en bil/buss väntar på att ta er till Hibiscus Valley Inn. (Vid ankomst med båt tillkommer en avgift på 45 USD/pers per sträcka pga längre transfer). Färden ger en försmak av varför man kallar Dominica för ett himmelrike, ett oexploaterat paradis i regnskogen med magnifik utsikt och kolibrier i de prunkande blommorna. Det är ”en dröm om en annan verklighet” som Hibiscus Valley Inns grundare, Norun Persson, uttryckt det.
  Väl framme blir ni välkomnade av Hibiscus trevliga personal.

 • Dag 2 Exotiska Vattenfall och Karibindian-territoriet

  Idag börjar äventyret på Dominica relativt lugnt. Efter cirka 20 minuters bussfärd från Hibiscus går ni ca 15 minuter in i regnskogen. Här når ni vattenfallet Twin falls som är 25 meter högt. Den som vill kan bada i vattenfallet här medan den mer äventyrslystna bestiger en sluttning för att komma till ett 20 meter högt, vitt sulfat-vattenfall som har färgats av öns vulkaniska aktivitet. Därefter besöker ni den vackra Emerald pool.
  Turen fortsätter norrut mot Karibindian-territoriet. Här möter ni en duktig Karibindian-guide som ger er en unik insikt i indianernas tradition, kultur och historia. Detta är den sista ursprungliga befolkningen i Karibien.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 3 Boiling Lake

  Efter frukost börjar ni på en relativt hård vandring (12 km) till världens näst största kokande vulkansjö - Boiling Lake, 826 m ö.h. Vandringen tar ca 3 timmar en väg. Stigen tar er högt upp bland bergen, genom "The Valley of Desolation" till sjön där du faktiskt kan koka ägg. På vägen tillbaka passar ni på att bada i de varma vulkanvattenfallen som ligger utmed stigen. Håll även utkik efter de två endemiska papegojarterna som finns på Dominica, Kejsaramasonpapegoja och Blåhuvad amasonpapegoja. Som avslutning kan man simmar ni in i grottan Tito Gorge. Här spelades delar av ”Pirates of the Caribbean 2” in. 
  Detta är en tuff och krävande vandring, men en helt fantastisk upplevelse!


  Alternativ för den som inte vill göra den tuffa vandringen så finns Roseau Valley turen.  En lättare vandring som tar ca 1-1.5 timma en väg till Vattenfallet Midelham falls.
  Därefter finns möjlighet till att relaxa i ett varmvatten spa, en känsla både för kropp och själ. (ingår ej i priset och kostar ca 20 USD).
  Sist men inte minst simmar vi in i Tito Gorge, en otrolig upplevelse där floden tar dig till ett vattenfall inne i grottan. Här spelades delar av ”Pirates of the Caribbean 2” in.  

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 4 Stranden

  Vad passar väl bättre än ett besök på en ostörd strand utmed den vackra norra kusten efter gårdagens krävande vandring? Njut av stranden och havet. 

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 5 River Tubing och Regnskogsvandring.

  Efter frukost åker ni med gummiringar, så kallat ”River Tubing” ner för floden som rinner förbi Hibiscus. Färden på floden tar ca 1 timme och är en fantastisk upplevelse. Detta är ett av de populäraste äventyren på Dominica som passar för alla åldrar! Ni åker genom en härlig blandning av avslappnande flodbassänger och spännande områden där det är lite fart och fläkt. Floden rinner genom otroligt vacker natur både genom regnskogen och odlingar. Har du tur så finns stora chanser att se en mängd fåglar utmed flodkanten och i dalgången.
  Efter River Tubing åker ni tillbaks till Hibiscus Valley Inn. Nu tar ni er ut i den djupa regnskogen där ni får se och höra om regnskogens olika växtarter och medicinalväxter av er guide. Stigarna ni går på är inga turiststigar utan gamla jägarstigar som leder djupt in i regnskogen. Här ser man  växter och en en vacker flod. Vid flodkanten lagar ni lokal mat tillsammans på öppen eld och ett dopp kan njutas i det kristallklara vattnet. 

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 6 Norra turen, Kolonialt fort, Indian River.

  Idag går turen norrut till Dominicas näst största stad Portsmouth. Här kan ni strosa runt på stadens små gator på egen hand. Ni besöker sedan ett kolonialfort som spelade en mycket viktig roll i Karibiens historia och i vars vatten ett av de största slagen mellan England och Frankrike ägde rum. Därefter äter ni er picknick på en vulkansandstrand och badar i Karibiska havet innan ni beger er iväg på en roddbåtstur som tar drygt 1 timme längs Indian River. Färden går genom ett mangroveträsk och detta är en av många platser på ön där filmen ’Pirates of the Caribbean’ 2 och 3 är inspelade.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 7 Ledig dag

  Dagen är programfri och du kan ta det lugnt på resorten eller varför inte prova på någon av öns aktiviteter?

  Förslag på aktiviteter:

  - På söndagar finns möjlighet till valsafari. På eftermiddagen tar man båten ut för valskådning. 
  Dominika är utnämnt till ”The Whalewatching Capital of the Caribbean” och har en mycket bra valskådning med 85-95% chans att se val året om.
  Pris för denna aktivitet är ca 150 USD/ person. 

  - Dykning "2 TANKS DIVE" inkl. utrustning. Dykning i norr. Pris för denna aktivitet är ca 240 USD/person. 

  - Lovers pool, I Concord. Gångavstånd från Hibiscus.

  - Vandring på en av Dominikas vandrings leder segment 7 av “ Watukubuli trail”  med guide ca 69 USD/person 

  - Fågelskådning med öns främste Dr. Birdy. Han kan alla regnskogens fåglar och vanligtvis hittar han någon eller båda papegojorna. Ca 150 USD/person  

  Alla aktiviteter är beroende av plats och betalas på plats. Förbokning är att rekommendera.

  Frukost ingår.
 • Dag 8 Hemresa

  Transfer till flygplatsen Melville (ingår) eller till färjeterminalen mot tillägg (45 USD).

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Dagarna ni gör utflykter kan komma att ändras.

Hotell Hibiscus Valley Inn är beläget i ett lugnt område vid floden Pagua, nära regnskogen och mellan byn Marigot och Concord. Här finns en naturlig flodbassäng du kan bada i. Bungalowerna har dominikansk, lantlig stil med takfläkt och en terrass med utsikt över trädgården. Det finns även eget badrum med dusch.

Dominika var en av många öar i Karibien som blev drabbade av Orkanen Maria i september 2017, vars vindar orsakade stor förstörelse på en mängd hus, tak, träd och annan infrastruktur. Mycket har byggts upp och Dominika har redan blivit grönt igen trots att det kommer dröja innan regnskogen har återhämtat sig helt. I princip alla stora turistattraktioner och vattenfall är tillgängliga och Dominika erbjuder redan en otrolig naturupplevelse. Hibiscus Valley har inte ännu fått el men verksamheten bedrivs bra med en generator, det är dock en tidsfråga innan elen är åtgärdad då det finns i den närmaste staden Marigot.

Rumstyper

Normalrum: Lokalt byggda bungalows som smälter in i omgivningen. Standarden är enkel men det finns toalett, dusch och fläkt i varje rum.
Semi Delux-rum: Lite nyare och med Air-condition.

Låg- och högsäsong.

Högsäsong 15 oktober - 30 april.
Lågsäsong 1 maj - 14 oktober.

Inkluderat i priset

 • Boende på Hibiscus Valley Inn.
 • Alla aktiviteter enligt program.
 • Alla frukostar.
 • Måltider inkl. bordsvatten enligt program.
 • Transfer från och till flygplatsen i Melville Hall.
 • Engelsktalande guider.
 • Båttur genom mangtoveträsk på Indian River.
 • River tubing (åka på gummiring nedför floden).
 • Besök av "Model Village" hos karibindianerna.
 • Besök vid ett vattenfall i regnskogen.
 • Boiling Lake - Vandring till den kokande sjön med guide.
 • Varma sulfatbad.

I priset ingår ej

 • Flyg tur och retur Guadeloupe - Skandinavien.
 • Båt eller flyg tur och retur Guadeloupe - Dominica.
 • Två övernattningar på Guadeloupe i samband med resan dit och hem.
 • Alla transfer i Guadeloupe.
 • Transfer från och till Båtterminalen på Dominica, 45 USD per väg.
 • Dricks, räkna med ca. 5 USD/dag och person.
 • Drycker.
 • Mat och dryck som inte står i resebeskrivningen.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Skatt som betalas i samband med hemresa i Dominica (ca 23 USD i kontanter).

Valuta:
Det går bra att handla med US-dollar men med små valörer och man får växel tillbaka i XCD (Eastern Caribbean dollar)

Tillägg:
Möjlighet finns att köpa olika extrautflykter på plats som t.ex en snorkel- och valsafaritur.
Lunch på lediga dagar på Hibiskus ca. 14 USD.
Middag på lediga dagar på Hibiscus ca. 20 USD.

Rekommenderat Flyg med Air France (ingår inte i resans pris)
Stockholm 06:20 - 09:05 Paris (Charles de Gaulle) buss mellan flygplatserna Paris (Orly) 15:00 - 18:45 Guadeloupe (PTP).
Köpenhamn 06:30 - 08:30 Paris (Charles de Gaulle) buss mellan flygplatserna Paris (Orly) 15:00 - 18:45 Guadeloupe (PTP).
Göteborg 06:55 - 09:10 Paris (Charles de Gaulle) buss mellan flygplatserna Paris (Orly) 15:00 - 18:45 Guadeloupe (PTP).
Oslo 06:10 - 08:45 Paris (Charles de Gaulle) buss mellan flygplatserna Paris (Orly) 15:00 - 18:45 Guadeloupe (PTP).

Guadeloupe (PTP) 21:35 - 10:30 Paris (Orly) buss mellan flygplatserna Paris (Charles de Gaulle) 15.10 - 17.40 Stockholm.
Guadeloupe (PTP) 21:35 - 10:30 Paris (Orly) buss mellan flygplatserna Paris (Charles de Gaulle) 17:45 - 19:00 Köpenhamn.
Guadeloupe (PTP) 21:35 - 10:30 Paris (Orly) buss mellan flygplatserna Paris (Charles de Gaulle) 19:50 - 21:50 Göteborg.
Guadeloupe (PTP) 21:35 - 10:30 Paris (Orly) buss mellan flygplatserna Paris (Charles de Gaulle) 18:35 - 20:55 Oslo.

Video om Dominica klicka här

Om Dominica
Columbus var inte först på Dominica, ön var befolkad av Karibindianer och de kallade Dominica för Watukubuli som på deras språk betyder ’hög är hennes kropp’.
Dominica är inte ett land där massturismen har tagit över utan är eko- och naturön i Karibien.
Columbus såg Dominica på en söndag den 3 november 1493 och då fick ön sitt namn från spanskan som heter Dominica – söndag.
Dominica är den enda ön som Columbus skulle känt igen om han kom tillbaks till Karibien idag sägs det.
Filmteamet för ” Pirat of the Caribbean 2 och 3 ” valde Dominica till inspelnings plats för sin skönhet, äventyrlighet och mystik. Har man tur kan man se Kolibrier och på kvällen fladdermöss som flyger omkring.
På nätterna är det inte bara stjärnorna på den sammetssvarta himmelen som lyser klart utan också eldflugorna som blinkar. Från mitten av mars till slutet av juni kommer sköldpaddorna och lägger sina ägg på stranden.

Yta: 754 kvadratmeter (något större än halva Öland) 4.5 km lång och 2.5 km bred fågelvägen.
Folkmängd: c:a 70.000.
Språk: Engelska, Patois (kreolspråk).
Medellivslängd 75 år.

Några resenärer som har varit i Dominica:
Dominica var verkligen precis som jag hade förväntat mig och mer därtill. Hoppas att ön fortsätter att vara så oförstörd som den är. Det är en ö som ställer lite fysiska krav på turisten men kan man ta det så är det oöverträffat. Hibiscus Valley Inn stämde också bra in på beskrivningen, rustika hus men smälte så fint in i landskapet. Fin service och hängmattan på altanen var bara så härlig.
Detta resmål är det enda hittills som jag längtar tillbaka till. Synd man inte kan buteljera dofter och ljud på en flaska för att öppna vid behov. /Camilla

Jag är mycket nöjd med resan till Dominica. Intensiva dagar med många spännande aktiviteter. Dock ingenting att rekommendera för folk som vill ha det alltför bekvämt. En god kondition och en acceptans för lite enklare förhållanden är en förutsättning för att kunna trivas. Höjdpunkterna för mig var besöket hos Karibi-indianerna, val-safarin (vi såg många kaskelot-valar) och den mödosamma vulkan-klättringen upp till The Boiling Lake. /Ove

Dominica kommer jag aldrig att glömma! Boendet, gästfriheten, grönskan, äventyren. klättringarna, baden, m.m. Allt passade mej perfekt, vilka upplevelser!!! Det ger bara mersmak. /Annicka

Detta ar den mest innehållsrika och intressanta resa jag har gjort hittills. Naturen, kulturen och spännande. I kombination med fysiska ansträngningar har tilltalat mig mycket. /Thomas

Vilken service!!! Viljan att hjälpa till och göra sitt yttersta för oss gäster går långt utöver det vanliga, även mätt i Svenska mått. Hela personalen är värdiga en stående applåd, mycket bra./Irene

Det är den bästa resa jag har varit på. Alla utflykter mm har varit mycket välplanerade Och familjen med personal lät oss att riktigt känna oss som hemma. Maten var alldeles färsk och jättegod och man till och med rostade kaffet på en stekpanna så att det var alldeles nyrostat. Hela resan översteg mina förväntningar och även om den kändes dyr var de värd vartenda öre. /Agneta

Det var väldigt trevligt att bo på Hibiscus valley. Personligt bemötande, god mat, bra rum, vackert m.m. Det är väldigt lätt att få kontakt med "vanligt" folk på Dominica. Vi blev otroligt väl bemötta överallt.
Jag tycker att Dominica är en underbar ö med fantastisk natur och härliga människor och jag hoppas att fler får upp ögonen för dess charm. Tack för arrangemanget! Det var super! /Bodil

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Resans tema

 • Vandring
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Antal deltagare: minst 2

Kortfakta om landet vi besöker

Dominica

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Roseau
 • Landsarea: 754 km2
 • Antal invånare: ca 73 000 st
 • Valutakod: XCD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din förfrågan...