Pris på förfrågan.
flagga: Dominica

Dominica, äventyr och vandring på naturön i Karibien - 11 dagar

i Dominica med Upplevelseresor

Resebild

Dominica med alla sina vattenfall, orörda regnskogar och bra dykning är en av Västindiens absolut vackraste och mest orörda öar. Långt från massturism.
Ett späckat program med djur, natur och kultur. Fåglar, fladdermusgrottor, vandrande pinnar, spännande annorlunda bad, vulkansjöar, naturligt spa i regnskogen, vandringar, karibindianer och rastafarikultur.
Vi besöker lokala barer i omnejd med musik och spelar domino som spelas på alla lokala barer. Chokladens, rommens och vaniljens hemtrakter ger sinnena harmoni. Aktiv vila med god mat och upplevelser.
Vattnet kommer från egen källa i regnskogen, detta är vårt dricksvatten. Förutom odling av ekologiska grönsaker finns det mango, stjärnfrukter, guava, kokosnötter, apelsiner, lime, sweetsop, passionsfrukt, avokado, kalebass, noni osv i Hibiscus trädgård. Vårt morgonte bryggs av citrongräs och vi serverar nyrostat dominikanskt kaffe. Här finns inga giftiga insekter eller farliga djur och den lägsta kriminaliteten i Karibien.
Vi bor på svenskägda Hibiscus Valley Inn, som ligger vackert beläget vid den lummiga regnskogen och 5 minuter med bil till stranden.

Waitukubuli National Trail är Karibiens första, långa sammanhängande vandringsled (185 km) och sträcker sig genom hela Dominica, från Scott´s Head i söder till Cabrits National Park i norr och består av 14 etapper. Den tar er genom nationalparker, byar, skogsreservat, indianterritoriet, hisnande vyer, forsande bäckar, vulkaner och framför allt - rakt genom bedårande natur. Det är grönt i alla nyanser! Ni vandrar delar av de olika etapperna 4,5,6,7 och 13. Vandringar av olika karaktär: från medel till svårare vandringar.

Morne Trois Pitons Nationalpark är utnämnd av UNESCO till Natural World Heritage Site.

Dominica finns med på Ethical Traveler´s lista över de tio bästa länderna för etiskt resande och 2016 på första plats. Hibiscus Valley Inn har fått Tripadvisors utmärkelse ’Excellent’ för 2019.

Dominica var det första landet som förbjöd plastbehållare för snabbmat samt plastbestick.

På Hibiscus har man tagit bort alla plastsugrör, det komposteras och är en del av ECO turismen.

Program dag för dag

 • Dag 1 Välkommen till Dominica

  Ankomst Melville flygplats på Dominica eller med båt från Guadeloupe, där en bil/buss väntar på att ta er till Hibiscus Valley Inn. 

  Färden går genom en nationalpark och här ser vi Dominikas oexploaterade regnskogsnatur, ett paradis med 365 floder och färgsprakande blommor. 
  När ni är framme hälsar personalen er varmt välkomna.
  Efter incheckning och lite information tar vi det lugnt till middagen där vi går igenom vandringarna och programmet i sin helhet.

  Middag ingår.
 • Dag 2 River tubing och Secret Pool

  Efter frukost åker vi gummidäck ”River Tubing” ner för floden som rinner vid Hibiscus. Detta är ett av de populäraste äventyren i Dominika som passar alla åldrar! Det är en skön blandning av avslappnande flodpooler och spännande områden där det är lite fart och fläkt. Man glider genom otroligt vacker och orörd natur genom både regnskog och odlingar. Man ser en mängd fåglar utmed flodkanten och i dalgången.

  Vi äter lunch på Hibiscus Valley och efter det beger vi oss ut på en kortare vandring på ca 45 minuter (2 km). Vandringen går i kuperad terräng in i Karibterritoriet och tar oss till Secret Pool. Här är man i princip garanterad att få vattenfallet för sig själv då det inte finns många på ön som känner till denna lilla pärla. Poolen vid vattenfallet är djup och perfekt att ta sig ett dopp i. Man kan även gå in i en spricka vid vattenfallet där man får naturlig massage.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 3 Waitukubuli Trail segment 5. Porit Casse

  Denna vandring tar dig genom regnskogen och man passerar många floder och vattendrag som går tvärs över leden. Vi stannar till vid Emerald-pool, tar ett dopp i den svala poolen, denna pool är kronjuvelen på den Dominikanska turistkartan.
  Vi fortsätter i lugn och ro på leden, spektakulär utsikt över den branta Fond Melle Valley. På vägen kommer vi att passera en smal stenläggning som byggdes av slavar 1828. Denna vandring var också indianernas  förbindelse mellan inlandet och östkusten. 

  Vandring: ca 17 km, 6 timmar, lätt till medel.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 4 Waitukubuli Trail segment 4. Varmt regnskogsspa

  Idag tar vi en del av segment 4 och vandringen tar oss genom den täta skogen.  Vi kommer efter ett tag fram till Middleham falls som är det högsta vattenfallet på Dominica (80 meter), och är ett måste att se när man är på ön. På denna vandring kan du spana efter papegojor och många andra vilda djur som Dominica har att erbjuda. När vi når Wotton Waven väntar bussen som tar er på byvägar och stannar till vid det naturliga spat i regnskogen. Här erbjuds olika tempererade pooler, allt från mycket heta till kalla. Vattnet i polerna kommer från den kokande sjön (Boiling Lake) och är rikt på svavel. Även hälsosam lera ’mudd bath’ finns på plats. En perfekt avslutning på en dags vandring och är som balsam för både kropp och själ. 

  Vandring: 5 km, 5 timmar, lätt.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 5 Waitukubuli Trail segment 13. Indian River

  Idag går vi en av Waitukubulis dagsetapper längst upp i norr. Den gamla leden slingrar sig längs kusten med storslagna utsikter över klipporna, regnskogen och havet. Sträckan är något torrare än andra delar av Waitukubuli National Trail. Där kan ni bland annat få uppleva sjungande fåglar, hoppande grodor, krypande insekter, reptiler och små floder. 

  Vi äter vår utflyktslunch och badar i Karibiska havet på en vulkansandstrand innan vi beger oss på en roddbåtstur cirka 20 minuter längs Indian River. Färden går genom ett mangroveträsk. Detta är en av många platser på ön där filmen Pirates of the Caribbean 2 och 3 är inspelade. 

  Buss: 1.5 timme.
  Vandring: 8 km  3.5 timmar.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 6 Ledig dag

  Idag har du en ledig dag där du kan ta det lugnt på Hibiscus Valley Inn eller varför inte prova på någon av öns aktiviteter. Alla aktiviteter är beroende av plats och bokas och betalas på plats.

  På söndagar finns möjligheter till                   Snorkling och valsafari. 

  Dagen börjar då med snorkling på södra delen av ön. Här simmar du bland färgglada fiskar, koraller och champagne bubblor, det är bubblor som kommer från havets botten och flyter upp, därför namnet Le Champange. Vi intar vår picknic lunch på stranden, mot eftermiddagen åker vi med en valskådnings båt. Dominica har utsetts till Whale watching capital of the Caribbean. Man har 85- 90% chans att se val enligt arrangören. Vi håller utkik efter de sex valarter som kan ses samt delfiner och flygfisk. Vanligaste är kaskelot valen, den bor på djupen utanför Roseau.  Men man kan också se grindvalar, spinnar-delfiner och fläckig delfin. Den exklusiva lilla pygmékaskelotten och falsk späckhuggare är andra valar som vi har möjlighet att se. (Pris ca 175 USD) ingår ej i priset.

  Om du åker på utflykt ingår utflykts lunch, middag går att beställa på Hibiscus Valley.

  Frukost ingår.
 • Dag 7 Carib territoriet, historisk vandring

  Vi vandrar från Hibiscus Valley Inn upp genom karibindianernas territorium över berg och dal ner till indiansamhället  och vidare till Kalonago Barana Aute.

  Dagens vandring kommer att bjuda på storslagna vyer och mäktig natur. Den ger er också en unik möjlighet att lära er mer om Dominicas ursprungsbefolkning, karibindianerna, som lever på fiske och jordbruk, men där traditionella yrken som kanotbygge och korgflätning fortfarande hålls vid liv. Undervandringen passerar vi bland annat olika odlingar.

  Kalinago Bana Aute är en by som är uppbyggd för att visa hur indianerna levde förr i tiden. Här går vi en historisk vandring med en karibindiansk guide.  Här intar vi också vår pickniklunch.

  Den som känner för vidare vandring kan göra så med guiden, eller ta bussen tillbaks till Hibiscus.

  Vandring  7 km, tid 4 timmar   

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 8 Waitukubuli Trail del av segment 7

  Idag  vandrar ni från Hibiscus Valley Inn genom jordbruksland, bananplantager, kakaoodlingar och andra exotiska platser. Vandringen går genom kuperad terräng blandat med flackare marker.
  Som överallt på Dominika så kommer ni att få se storslagna vyer ifrån bergskammar. Vi vandrar vidare till en bar där vi kan inhandla en välförtjänt och uppfriskande  dricka medan vi väntar på bussen.

  Vandringen 9.3 km tid ca 4 timmar. Medel.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 9 Ledig dag

  Idag har du en ledig dag där du kan ta det lugnt på Hibiscus Valley Inn eller varför inte prova på någon av öns aktiviteter. Alla aktiviteter är beroende av plats och bokas och betalas på plats.

  Möjlighet till extra vandring finns.

  En tuff vandring till Boiling Lake - Dominikas mest kända vandring. Den som vill vandra till Boiling Lake startar tidigt denna dag. Sjön ligger 300 meter över havet och är känd som världens näst största kokande vulkansjö.

  Vandringen tar ca  3-4 timmar enkel väg. Stigen tar oss högt upp bland bergen, genom regnskog och genom ’Valley of Desolation’ till sjön där du faktiskt kan koka ett ägg. Ett måste på denna vandring är att bada i de varma vulkanvattenfallen som ligger utmed stigen på väg tillbaka. 

  Titou Gorge är som en liten canyon med vatten inne. Man simmar in i en grotta (med flytväst) längst där inne finns ett vattenfall. Ett ställe du bara måste uppleva innan du lämnar Dominica. Grottan var också en av filmplatserna för ’Pirats of the caribbean’.

  En tuff och mycket krävande vandring, men en helt fantastisk upplevelse!

  ”Once in a lifetime” 

  Start punkt 515 meter
  Högsta punkt 966 meter
  Längd  9.66 km

  Fågelskådning med Dr Birdy är en mycket uppskattad utflykt. (behöver förbokas)
  Naturön har 175 arter inklusive endemiska  Jaco papegojan, Sisserou som är den största imperial papegojan, 4 infödda kolibriarter och spännande fåglar som Blu-hooded Euphonia, Mountan Wisler och Broad-winged Hawk. 

  Lunch på utflykterna ingår i utflyktsprogrammen. Annars går lunch och middag att beställa på Hibiscus Valley.

  Frukost ingår.
 • Dag 10 Batibou beach

  Vi är ju trots allt i Karibien så vi kan ju inte missa att vila och bada på den bästa stranden på Dominica. På stranden är det inte några mängder av turister, det kan t.o.m. vara så att vi är ensamma på den 400m långa stranden. En kortare vandring ner till havet för att nå stranden krävs. 

  Lunch på en lokal restaurang vid havet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 11 Avresa

  Idag är det dags att säga adjö till Dominica och bege oss hemåt. 

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Ordningen på dagarna i programmet är preliminära

Hibiscus Valley In

Hibiscus Valley Inn är beläget i ett lugnt område vid floden Pagua, nära regnskogen och mellan byn Marigot och Concord. Här erbjuds en naturlig flodbassäng du kan bada i. Bungalowerna har dominikansk, lantlig stil med takfläkt och en terrass med utsikt över trädgården. Det finns även eget badrum med dusch.

Rumstyper

Normalrum: Lokalt byggda bungalows som smälter in i omgivningen. Standarden är enkel men det finns toalett, dusch och fläkt i varje rum.
Semi Delux-rum: Lite nyare och med Air-condition.

Om Dominica

Columbus var inte först på Dominica, ön var befolkad av Karibindianer och de kallade Dominica för Watukubuli som på deras språk betyder ’hög är hennes kropp’.
Dominica är inte ett land där massturismen har tagit över utan är eko- och naturön i Karibien.
Columbus såg Dominica på en söndag den 3 november 1493 och då fick ön sitt namn från spanskan som heter Dominica – söndag.
Dominica är den enda ön som Columbus skulle känt igen om han kom tillbaks till Karibien idag sägs det.
Filmteamet för ” Pirat of the Caribbean 2 och 3 ” valde Dominica till inspelnings plats för sin skönhet, äventyrlighet och mystik. Har man tur kan man se Kolibrier och på kvällen fladdermöss som flyger omkring.
På nätterna är det inte bara stjärnorna på den sammetssvarta himmelen som lyser klart utan också eldflugorna som blinkar. Från mitten av mars till slutet av juni kommer sköldpaddorna och lägger sina ägg på stranden.

Yta: 754 kvadratmeter (något större än halva Öland) 4.5 km lång och 2.5 km bred fågelvägen.
Folkmängd: c:a 70.000.
Språk: Engelska, Patois (kreolspråk).

Pengar

Dominicas pengar är EC-dollar, Eastern Caribbean dollar (XCD)
Det går bra att handla med US-dollar men med små valörer och man får växel tillbaka i XCD (Eastern Caribbean dollar)
Visa och Mastercard kort kan man betala med på Hibiscus och det finns automater i Roseau , Portmoth och Marigot.
Hur mycket pengar är svårt att säga, men på Dominica behöver man inte så mycket, det är ingen shoppingö men det finns fin konst, hantverk m.m

Klimat

Vid kusten kan temperaturen gå upp mot 30 – 35 grader, men på Hibiscus Valley Inn som ligger i bergen, är temperaturen runt 25 grader. December – mars är de svalaste månaderna och januari – juni de torraste

Tillägg:

Möjlighet finns att köpa olika extrautflykter på plats.
Lunch och middag på Hibiscus de dagarna det ej ingår på.

Förslag på sevärdheter på ledig dag.

Roseau – huvudstaden
Botaniska trädgården är en storslagen park där träden har huvudrollen.

Massage - old style. Rubbing vid floden. Naturens musik från floden och fåglar. 64 USD Minst antal 3 personer.

Chokladfabrik, Red Rock, lokal restaurang och ledig eftermiddag.
En liten chokladfabrik som har vuxit upp och här får vi en vandring från böna till choklad. Red Rock ligger i närheten och där vi går ut på dessa fantastiska formationer. I Calibishi intar vi lunch vid havet på en lokal restaurang.

Twin falls
Ca 20 min med buss , efter en kort vandring på 1 km, 15 min, första fallet där det finns en skön pool att bada i, till det andra fallet lite mer äventyrligt. Pris ca 55 USD.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte.http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Resans tema

 • Vandring
 • Djur & natur
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

Kortfakta om landet vi besöker

Dominica

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Roseau
 • Landsarea: 754 km2
 • Antal invånare: ca 73 000 st
 • Valutakod: XCD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...