Pris på förfrågan.
flagga: Dominica

Dominica, aktiv vila och äventyr på naturön i Karibien - 11 dagar

i Dominica med Upplevelseresor

Resebild

Dominica med alla sina vattenfall, orörda regnskogar och bra dykning är en av Västindiens absolut vackraste och mest orörda öar. Långt från massturism.
Ett späckat program med djur, natur och kultur. Fåglar, fladdermusgrottor, vandrande pinnar, spännande annorlunda bad, vulkansjöar, naturligt spa i regnskogen, vandringar, karibindianer och rastafarikultur.
Vi besöker lokala barer i omnejd med musik och spelar domino som spelas på alla lokala barer och vi har också ibland en speciell reggaekväll. Chokladens, romens och vaniljens hemtrakter ger sinnena harmoni. Aktiv vila med god mat och upplevelser.
Vattnet kommer från egen källa i regnskogen, detta är vårt dricksvatten. Förutom odling av ekologiska grönsaker finns det mango, stjärnfrukter, guava, kokosnötter, apelsiner, lime, sweetsop, passionsfrukt, avokado, kalebass, noni osv i Hibiscus trädgård. Vårt morgonte bryggs av citrongräs och vi serverar nyrostat dominikanskt kaffe. Här finns INGA giftiga insekter eller farliga djur och den lägsta kriminaliteten i Karibien.
Vi bor på svenskägda Hibiscus Valley Inn, som ligger vackert beläget vid den lummiga regnskogen och 5 minuter med bil till stranden. Nära Pagus river där man kan ta sitt morgondopp.

Dominica finns med på Ethical Traveler´s lista över de tio bästa länderna för etiskt resande och 2016 på första plats. Hibiscus Valley Inn har fått Tripadvisors utmärkelse ’Excellent’ för 2019.

Dominica var det första landet som förbjöd plastbehållare för snabbmat samt plastbestick.

På Hibiscus har man tagit bort alla plastsugrör, det komposteras och är en del av ECO turismen.

Program dag för dag

 • Dag 1 Välkommen till Dominica

  Ankomst Melville flygplats på Dominica eller med båt från Guadeloupe, där en bil/buss väntar på att ta er till Hibiscus Valley Inn. 

  Färden går genom en nationalpark och här ser vi Dominikas oexploaterade regnskogsnatur, ett paradis med 365 floder och färgsprakande blommor. 
  När ni är framme hälsar personalen er varmt välkomna.
  Efter incheckning och lite information tar vi det lugnt till middagen där vi går igenom vandringarna och programmet i sin helhet.

  Middag ingår.
 • Dag 2 River tubing och regnskogsvandring

  Efter frukost åker vi gummidäck ”River Tubing” ner för floden som rinner vid Hibiscus. Detta är ett av de populäraste äventyren i Dominika som passar alla åldrar! Det är en skön blandning av avslappnande flodpooler och spännande områden där det är lite fart och fläkt. Man glider genom otroligt vacker och orörd natur genom både regnskog och odlingar. Man ser en mängd fåglar utmed flodkanten och i dalgången.

  Vi åker tillbaks till Hibiscus Valley och byter om, sen fortsätter vi in i  den djupa regnskogen där vi får se och höra om regnskogens olika växtarter och medicinalväxter av vår guide. Stigarna vi går på är inga turiststigar utan gamla jägarstigar som leder djupt in i regnskogen. Här ser man växter och en vacker flod. Vid flodkanten lagar vi lokal mat ”cock up!” tillsammans på öppen eld och ett dopp kan njutas i det kristallklara vattnet. Turen tar ca 45 minuter enkel väg.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 3 Kalinago indianer och exotiska vattenfall

  Idag besöker vi bland annat Twin Falls. Efter cirka 20 minuters bussfärd från Hibiscus går vi ca 15 minuter in i regnskogen. Här når vi det första vattenfallet som är 25 meter högt med en liten grotta i direkt anknytning. De som vill kan bada i fallet här, medan de mer äventyrslystna bestiger en sluttning för att komma till ett 20 meter högt, vitt sulfat-vattenfall som har färgats av öns vulkaniska aktivitet. Det sägs på Dominica att bada i dess vattenfall gör dej 10 år yngre.

  Vi drar oss mot den östra sidan av Dominica och besöker Dominicas kronjuvel på turistkartan Emerald pool. Ta ett härligt bad i poolen innan vi efteråt tar bussen för att få kontakt med indiankulturen på ön. ’Kalinago ’Barana Acut’ är en uppbyggd by hur de levde förr. En historisk kortare vandring med en guide som berättar och där vi också kommer att få se hur man bakar kasavabröd, bygger kanoter och hur indianerna gör sitt fina hantverk och korgar. 

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 4 Ledig dag

  Idag har du en ledig dag där du kan ta det lugnt på Hibiscus Valley Inn eller varför inte prova på någon av öns aktiviteter. Alla aktiviteter är beroende av plats och bokas och betalas på plats.

  Möjlighet till extra utflykter finns.

  En tuff vandring till Boiling Lake - Dominikas mest kända vandring. Den som vill vandra till Boiling Lake startar tidigt denna dag. Sjön ligger 300 meter över havet och är känd som världens näst största kokande vulkansjö.

  Vandringen tar ca  3-4 timmar enkel väg. Stigen tar oss högt upp bland bergen, genom regnskog och genom ’Valley of Desolation’ till sjön där du faktiskt kan koka ett ägg. Ett måste på denna vandring är att bada i de varma vulkanvattenfallen som ligger utmed stigen på väg tillbaka. 

  Titou Gorge är som en liten canyon med vatten inne. Man simmar in i en grotta (med flytväst) längst där inne finns ett vattenfall. Ett ställe du bara måste uppleva innan du lämnar Dominica. Grottan var också en av filmplatserna för ’Pirats of the caribbean’.

  En tuff och mycket krävande vandring, men en helt fantastisk upplevelse!

  ”Once in a lifetime” 

  Start punkt 515 meter
  Högsta punkt 966 meter
  Längd  9.66 km
  Pris ca 100 USD/person

  Fågelskådning med Dr Birdy är en mycket uppskattad utflykt. (behöver förbokas)
  Naturön har 175 arter inklusive endemiska  Jaco papegojan, Sisserou som är den största imperial papegojan, 4 infödda kolibriarter och spännande fåglar som Blu-hooded Euphonia, Mountan Wisler och Broad-winged Hawk. 
  Pris ca 170 USD/person

  Roseau Valley tour
  Vi börjar med att simma in i en grotta "Titou Gorge", längst inne i grottan  finns det ett vattenfall. Grottan har varit filmplats för en av "Pirates of the Caribbean"-filmerna som spelades in på Dominica. Varmt sulfat spa underbart både för kropp och själ. Vi intar lunch och besöker botaniska trädgården som är en storslagen park där träden har huvudrollen. Det kan inte liknas som en örtträdgård i Sverige. Trafalgas falls det mest kända av de berömda fallen.  Huvudstaden på Dominica heter Roseau avslutar vi dagen med en titt på denna, smyger in i gränder till en bar. 
  PRis ca 75 USD/person

  Lunch på utflykterna ingår i utflyktsprogrammen. Annars går lunch och middag att beställa på Hibiscus Valley.

  Frukost ingår.
 • Dag 5 Kolonialt fort och Indian river

  Idag vänder vi kompassen norrut mot Portsmouth som är den näst största staden på Dominica. Vi börjar med en roddbåtstur som tar drygt 30 min en väg längs Indian River. Färden går genom ett mangroveträsk och detta är en av många platser på ön där filmen ’Pirates of the Caribbean’ 2 och 3 är inspelade. Vi gör ett stop vid Dynamite rumpunch bar.

  Vi besöker sedan ett Kolonialfort som spelade en mycket viktig roll i Karibiens historia och i vars vatten ett av de största slagen mellan England och Frankrike ägde rum.

  Vi spenderar eftemiddagen på Tocari bay för att äta lunch (ingår ej i priset) ligger  vid stranden, här kan du bada i karibiska havet  och också bra snorkling.

  Frukost och middag ingår.
 • Dag 6 Ledig dag

  Idag har du en ledig dag där du kan ta det lugnt på Hibiscus Valley Inn eller varför inte prova på någon av öns aktiviteter. Alla aktiviteter är beroende av plats och bokas och betalas på plats.

  På söndagar finns möjligheter till                   Snorkling och valsafari. 

  Dagen börjar då med snorkling på södra delen av ön. Här simmar du bland färgglada fiskar, koraller och champagne bubblor, det är bubblor som kommer från havets botten och flyter upp, därför namnet Le Champange. Vi intar vår picknic lunch på stranden, mot eftermiddagen åker vi med en valskådnings båt. Dominica har utsetts till Whale watching capital of the Caribbean. Man har 85- 90% chans att se val enligt arrangören. Vi håller utkik efter de sex valarter som kan ses samt delfiner och flygfisk. Vanligaste är kaskelot valen, den bor på djupen utanför Roseau.  Men man kan också se grindvalar, spinnar-delfiner och fläckig delfin. Den exklusiva lilla pygmékaskelotten och falsk späckhuggare är andra valar som vi har möjlighet att se.
  Pris ca 175 USD/person

  Om du åker på utflykt ingår utflykts lunch, middag går att beställa på Hibiscus Valley.

  Frukost ingår.
 • Dag 7 Choklad fabriken och Red rock pool

  Vi spenderar halva dagen i Chalibishi där vi besöker en  liten chokladfabrik som har vuxit fram och här får vi en rundvandring från böna till choklad. Efter det tar vi oss ut på bergsformationerna ”red rock” som är en unik naturupplevelse.

  Efter lunch tar vi oss vidare till Chaudiere pool Bense. Chaudiere är en vacker, naturlig pool huggen ur gråsten. Poolen är det perfekta sättet att fly från den omgivande värmen och omfamnas av naturen. Poolen ligger vid foten av Mont Dablotin som är Dominicas högsta berg.
  På vägen till poolen håller vi utkik efter de papegojor som finns här.

  Vandringen hit tar ca 30 minuter ena vägen.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 8 Watikubuli Trail del av segment 7 - från Hibiscus

  Idag vandrar ni från Hibiscus Valley Inn genom jordbruksland, bananplantager, kakaoodlingar och andra exotiska platser. Vandringen går genom kuperad terräng blandat med flackare marker.
  Som överallt på Dominika så kommer ni att få se storslagna vyer ifrån bergskammar. Vandringen går vidare till en bar där ni kan inhandla något uppfriskande drickbart medan ni väntar på bussen tillbaka till Hibiscus.

  Vandringens längs 9.3 km. Tidsåtgång ca 4 timmar. Medel.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 9 Roseau Valley tour

  Vi börjar med att simma in i en grotta "Titou Gorge", längst inne i grottan finns det ett vattenfall. Grottan har varit filmplats för en av "Pirates of the Caribbean"-filmerna som spelades in på Dominica. Varmt sulfat spa underbart både för kropp och själ. Därefter intar vi lunch och besöker botaniska trädgården som är en storslagen park där träden har huvudrollen. Det kan inte liknas med en örtträdgård i Sverige. Vi kommer även att se Trafalgas falls som är det mest kända av de berömda fallen. Huvudstaden på Dominica heter Roseau och dagen avslutas med ett besök här.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 10 Batibou bay beach

  Idag ska vi bege oss till öns norra kust tillsammans med vår guide som ni lärt känna under resan. Här kommer vi att gå en kortare promenad på ca 15 minuter som tar oss till en av Dominicas finaste stränder. En 400 meter lång strand av vulkansand med palmer. Här njuter vi av det karibiska vågsvallet och den som vill kan ta sig ett dopp eller snorkla. På väg tillbaks tar vi en bar-runda och stannar till där vi känner för det. Det finns många trevliga ställen i de byar vi åker igenom utmed kusten. Vi tar ett stopp på Londonderry beach som är en svart strand som var en av filmplatserna för ”Pirates of the Caribbean”-filmerna och det är här de så kallade havslädersköldpaddorna lägger sina ägg. De tillhör den största arten av sköldpaddor. 

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 11 Avresa

  Idag är det dags att säga adjö till Dominica och påbörja hemresan.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Ordningen på dagarna i programmet är preliminära

Hibiscus Valley In

Hibiscus Valley Inn är beläget i ett lugnt område vid floden Pagua, nära regnskogen och mellan byn Marigot och Concord. Här erbjuds en naturlig flodbassäng du kan bada i. Bungalowerna har dominikansk, lantlig stil med takfläkt och en terrass med utsikt över trädgården. Det finns även eget badrum med dusch.

Rumstyper

Normalrum: Lokalt byggda bungalows som smälter in i omgivningen. Standarden är enkel men det finns toalett, dusch och fläkt i varje rum.
Semi Delux-rum: Lite nyare och med Air-condition.

Om Dominica

Columbus var inte först på Dominica, ön var befolkad av Karibindianer och de kallade Dominica för Watukubuli som på deras språk betyder ’hög är hennes kropp’.
Dominica är inte ett land där massturismen har tagit över utan är eko- och naturön i Karibien.
Columbus såg Dominica på en söndag den 3 november 1493 och då fick ön sitt namn från spanskan som heter Dominica – söndag.
Dominica är den enda ön som Columbus skulle känt igen om han kom tillbaks till Karibien idag sägs det.
Filmteamet för ” Pirat of the Caribbean 2 och 3 ” valde Dominica till inspelnings plats för sin skönhet, äventyrlighet och mystik. Har man tur kan man se Kolibrier och på kvällen fladdermöss som flyger omkring.
På nätterna är det inte bara stjärnorna på den sammetssvarta himmelen som lyser klart utan också eldflugorna som blinkar. Från mitten av mars till slutet av juni kommer sköldpaddorna och lägger sina ägg på stranden.

Yta: 754 kvadratmeter (något större än halva Öland) 4.5 km lång och 2.5 km bred fågelvägen.
Folkmängd: c:a 70.000.
Språk: Engelska, Patois (kreolspråk).

Pengar

Dominicas pengar är EC-dollar, Eastern Caribbean dollar (XCD)
Det går bra att handla med US-dollar men med små valörer och man får växel tillbaka i XCD (Eastern Caribbean dollar)
Visa och Mastercard kort kan man betala med på Hibiscus och det finns automater i Roseau , Portmoth och Marigot.
Hur mycket pengar är svårt att säga, men på Dominica behöver man inte så mycket, det är ingen shoppingö men det finns fin konst, hantverk m.m

Klimat

Vid kusten kan temperaturen gå upp mot 30 – 35 grader, men på Hibiscus Valley Inn som ligger i bergen, är temperaturen runt 25 grader. December – mars är de svalaste månaderna och januari – juni de torraste

Tillägg:

Möjlighet finns att köpa olika extrautflykter på plats.
Lunch och middag på Hibiscus de dagarna det ej ingår på.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte.http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Resans tema

 • Djur & natur
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

Kortfakta om landet vi besöker

Dominica

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Roseau
 • Landsarea: 754 km2
 • Antal invånare: ca 73 000 st
 • Valutakod: XCD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...