Pris på förfrågan.
flagga: Costa Rica

Costa Rica - San Jose, Tortuguera, Arenal, Monteverde, Hermosa Beach - 11 dagar

i Costa Rica med Upplevelseresor

Resebild

Res till det djur- och naturrika Costa Rica med egen guide. Ni börjar i huvudstaden San José för att sedan ta er norrut till de regnskogsklädda vulkaniska bergen med djurrika täta djungler, höga vattenfall och aktiva vulkanområden. Ni åker båt på floder och besöker täta regnskogar och har chans att se bland annat krokodiler, apor, sengångare och otaliga exotiska fågelarter. Resan avslutas vid Costa Ricas Stillahavskust för ledig tid vid havet innan det är dags att resa hem igen.

Ni reser med egen engelsktalande guide. Minst 4 deltagare och avresedatum bestämmer ni själva.

Program dag för dag

 • Dag 1 Ankomst i San José

  Vid ankomsten till flygplatsen transfer till hotellet i San José.

  Boende på Hotel Sleep Inn San Jose eller liknande.

 • Dag 2 San Jose

  Idag ska ni upptäcka Costa Ricas huvudstad San José. Ni kommer att göra en rundtur i staden, där ni får se stadens sevärdheter som bland annat Nationalmuseet från 1887 och guldmuseet med sin stora samling av pre-columbianska smycken och mynt. 

  Boende på Hotel Sleep Inn San Jose eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Dag 3 San Jose - Tortuguero

  Idag stiger ni upp tidigt och åker österut genom nationalparken Braulio Carrillo till Guapiles där frukost intas innan resan fortsätter mot Tortuguero. Ni åker genom bananplantagen innan ni kommer fram till en plats där en båt väntar på er. Ni åker med båten sista biten genom kanalerna tills ni når er lodge för de kommande två nätterna. Efter lunch blir det ett besök till byn Tortuguero.

  Boende på Aninga Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 4 Tortuguero

  Efter frukost ska ni gå en promenad på stigarna i regnskogen. Efter detta vilar ni lite på hotellet och efter lunch åker ni på en båttur genom Tortugueros kanaler. Nationalparken innehåller flera olika biotoper i form av regnskog, mangroveskog, laguner, träskmarker etc. Området är väldigt fuktigt och regnskurar kommer dagligen.

  Boende på Aninga Lodge eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 5 Tortuguero - Arenal

  Efter frukost checkar ni ut från lodgen och tar båten till er buss som ska ta er till Arenal. Ni passerar bananplantager innan ni kommer till de norra slätterna som når ända till Nicaragua. Slutligen når ni er destination som är Arenal med sin aktiva vulkan med samma namn. 

  Boende på Hotel Montana de Fuego eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 6 Arenal

  Ni börjar dagen med att besöka de hängande broarna i Arenal. Hängbroarna finns i en regnskog med 600 tunnland skyddad mark. Det finns en tre kilometers vandringsled som leder er över 15 broar, sex av dem hängbroar.
  En av hängbroarna kallas "The Waterfall Bridge" och är över 60 meter hög. En annan kallas "The Tyra Bridge" och är 98 meter lång.
  Här lever över 250 arter av fåglar, en mängd olika reptiler, bland annat boaorm och pilgiftsgrodan och fantastiska däggdjur som vrålapor, spindelapor och sengångare. Har ni tur kanske ni får se någon av dem. 

  Efter detta naturäventyr beger ni er vidare till utomhustermalbadet Ecotermales La Fortuna. Här kan ni njuta av de fyra utomhuspoolerna mitt i grönskan.   Temperaturen i poolerna varierar mellan den kallaste på 32º C och den hetaste på 40º C. Gångar med vulkanisk lera/sand knyter samman hela komplexet som förbinder pooler, omklädningsrum och restaurang. Ni avslutar dagen med en middag här.

  Boende på Hotel Montana de Fuego eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Dag 7 Arenal - Monteverde

  Efter frukost ceckar ni ut från ert hotell och åker mot Monteverde. På eftermiddagen besöker ni gården El Trapiche. Ni får en guidad tur på ca 2 timmar som börjar med en tur runt gården med dess olika odlingar av bananer, spannmål, macadamia, apelsiner, sockerrör och kaffe.
  Ni får även lära er om processen kring sockerrörsodling och har också möjlighet att smaka på sockerrör. Ni får också lära er om kaffetillverkning från böna till rostning och kakaotillverkning från frukt till choklad.

  Därefter fortsätter ni till Monteverde som ligger högt i bergskedjan Tilaran. Monteverde är en av Costa Ricas mest natursköna platser och är mest känd för sin biologiska mångfald och sina sällsynta djur, däribland den fantastiskt vackra fågeln Quetzal.

  Boende på Hotel Montana Monteverde eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 8 Monteverde Cloud Forest

  I dag ska ni besöka Monteverde Cloud Forest som är en av de bästa platserna för att se den praktfulla Quetzal-fågeln. Här finns även ca 30 arter av kolibrier och mer än 100 arter av däggdjur, inklusive vrål- och kapuchinapor.
  Det finns även mängder av orkidé-arter och över 5000 arter av fjärilar.

  Boende på Hotel Montana Monteverde eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 9 Monteverde - Hermosa Beach

  Efter utcheckning från hotellet beger ni er väster ut mot kusten vid stilla havet. Här ska ni njuta av en dag vid kusten.
  På vägen besöker ni Rincon de La Vieja nationalpark. Där gör ni en vandringstur på sluttningarna av vulkanen.
  Rincón de la Vieja är den största vulkanen i landets nordvästra region och består av ett vulkaniskt komplex. Bubblande lerpölar, miniatyrvulkaner, naturligt varma källor, skog, floder och vattenfall är bara några av de många attraktioner som du kan njuta av under ett besök i denna nationalpark. Parkens biologiska mångfald är dess främsta attraktion, eftersom den är känd för sitt överflöd av orkidéarter och en mängd olika ekosystem som inkluderar torr- och regnskog. Många fåglar och djur lever i sluttningarna av vulkanen.   
  Ta med bekväma skor och kläder som du går bra i. En regnjacka kan också vara bra att ha, något att ha på huvudet, kikare, kamera och myggspray. 

  Boende på Bosque Del Mar Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 10 Hermosa Beach

  Fri dag att njuta av stranden och hotellets faciliteter.

  Boende på Bosque Del Mar Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 11 Hermosa Beach - San Jose - Hemresa

  Efter frukost är det dags att lämna det sköna strandlivet för vidare färd tillbaka till San Jose och hemresa. På vägen kommer ni att stanna för en Krokodilsafari vid stranden Guacalillos  och deltat i Tarcoles-flodens mynning. Området är omgivet av mangrove och ligger i en övergångsskog där däggdjur, fåglar och reptiler lever i överflöd. Detta är en av häckningsplatserna för röda aror och här finns stora kolonier av krokodiler - vissa mäter upp till  7 meter i längd. 
  Området är också hem för 250 arter av fåglar.
  Efter detta beger ni er till flygplatsen för flyg hemmåt.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Inkluderat i priset

 • Boende enligt program eller liknande.
 • Aktiviteter enligt program.
 • Alla frukostar.
 • Luncher och middagar enligt program.
 • Transfer från och till flygplatsen i San José.
 • Engelsktalande guide med bil under aktivitetsdagarna.
 • Transfer från Hermosa Beach till San José.

I priset ingår ej

 • Flyg tur och retur Skandinavien - San Jose.
 • Dricks, räkna med ca. 5 USD/dag och person.
 • Mat och dryck som inte står i resebeskrivningen.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Rökning

I Costa Rica råder rökförbud på restauranger, offentliga byggnader, hotell samt på alla transporter. Det råder även rökförbud på offentliga platser och i nationalparkerna som vi besöker.

Pass/Visum

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.
Inget visum behövs i dagsläget till Costa Rica för Svenska medborgare.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Resans tema

 • Vandring
 • Storstad
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Antal deltagare: minst 4

Kortfakta om landet vi besöker

Costa Rica

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: San José
 • Landsarea: 51 100 km2
 • Antal invånare: ca 4 516 000 st
 • Valutakod: CRC
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...