Pris på förfrågan.
flagga: Vietnam

Vietnam runt - Hanoi, Halong Bay, Hui, Hoi An, Ho Chi Minh City - 13 dagar

i Vietnam med Upplevelseresor

Resebild
Er Vietnamvistelse börjar i Hanoi, Vietnams huvudstad, följt av en båtresa mellan de vackra sockertoppsöarna i Halong Bay. Resan fortsätter till den gamla kejsarstaden Hue, där ni bland annat får se det ståtliga kejsarpalatset. I den lilla pittoreska staden Hoi An finns det tid för både shopping och bad. Ni avslutar resan i Ho Chi Minh City som är Vietnams största stad och ekonomiska centrum.
Ni reser med egen engelsktalande guide.
Minst 2 deltagare. Avresedatum bestämmer ni själva.

Program dag för dag

 • Dag 1 Ankomst i Hanoi

  Er engelsktalande guide hälsar er välkomna på flygplatsen för transfer till hotellet.

  Ni bor på Authentic Hanoi Hotel eller liknande.

  Middag ingår.
 • Dag 2 Stadsrundtur i Hanoi

  Efter frukost blir det en stadsrundtur som tar er till de historiska och kulturella höjdpunkterna i Hanoi. Ni besöker bland annat Ho Chi Minhs hus på pålar, One Pillar-Pagoden, flera olika tempel och stadens historiska museum. 
  Ni tar er också genom Hanois gamla delar med en cyclo (Vietnamesisk rickshaw).  

  Ni bor på Authentic Hanoi Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 3 Hanoi - Duong Lam - Hanoi

  På morgonen lämnar ni ert hotell och reser västerut till kommunen Duong Lam. Här vid Röda Flodens norra delta besöker ni gamla bevarade lantbruksbyar. Här finns också Mong Phu-templet med sin gamla och mycket välbevarade port. Ni fortsätter sedan genom byn Duong Lams trånga charmiga gränder. 
  Efter lunch besöker ni bland annat Mia-pagoden från 1400-talet med sina 287 statyer. På vägen tillbaka till Hanoi stannar ni till vid en av Vietnams första pagoder, den mycket vackra Tay Phuong-pagoden. Resan fortsätter sedan tillbaka till hotellet i Hanoi. 

  Ni bor på Authentic Hanoi Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 4 Hanoi, Halong Bay - Båtkryssning

  Efter frukost åker ni genom ett vackert frodigt landskap till Halong Bay. Vid ankomsten går ni ombord på en traditionell träbåt för en kryssning bland hundratals sockertoppsöar. Lunch serveras ombord. På eftermiddagen besöker ni Sung Sot-grottan, en av de mest imponerande grottor i bukten. Innan solen går ner kan man passa på att bada från båtens badplattform. Middag ombord.

  Övernattning ombord på båten.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 5 Halong - Hanoi - Hue

  Ni fortsätter kryssningen och en sen frukost (brunch) serveras innan ni stiger i land och åker direkt till Hanois flygplats för flyg till Danang och vidare med buss till den forna kejserliga huvudstaden Hue.

  Ni bor på Moonlight Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 6 Hue

  Efter frukost åker ni på en båttur på den romantiska Parfym-floden. Efter båtturen besöker ni bland annat det ståtliga kejsarpalatset, Imperial Citadell varifrån Nguyendynastin styrdes mellan 1802 och 1945. 
  På eftermiddagen besöker ni två vackra mausoleer.

  Ni bor på Moonlight Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 7 Hue - Danang - Hoi An

  Efter frukost reser ni vidare till Hoi An längs Sydkinesiska sjön till Danang. I Danang besöker ni Cham-museet innan ni reser vidare till Hoi An.
  I Hoi An går ni på en rundvandring i den antika staden. Ni besöker den japanska bron, Hokkien-templet, gamla köpmanshus och den lokala marknaden.

  Ni bor på Vinh Hung Emerald Resort eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 8 Fritid i Hoi An

  Dagen är programfri och ni kan utforska Hoi an på egen hand, eller varför inte ta en taxi ner till stranden och njuta av lite sol och bad. Eller varför inte åka på en snorkeltur till Cham-öarna utanför Hoi An?

  Ni bor på Vinh Hung Emerald Resort eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 9 Fritid i Hoi An

  Dagen är programfri och ni kan utforska Hoi an på egen hand, eller varför inte ta en taxi ner till stranden och njuta av lite sol och bad. Eller varför inte åka på en snorkeltur till Cham-öarna utanför Hoi An?

  Ni bor på Vinh Hung Emerald Resort eller liknande.

 • Dag 10 Hoi An - Ho Chi Minh City (Saigon)

  Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen för flyg till Ho Chi Minh City. Middag i Ho Chi Minh City. 

  Ni bor på Sunland Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Dag 11 Stadsrundtur i Ho Chi Minh City

  Efter frukost åker ni till de otroliga underjordiska tunnelnätet i Cu Chi som grävdes av vietnamesiska motståndsmän under den långa kampen för oberoende. Under vietnamkriget hade man byggt mer än 250 km av dessa tunnlar. Efter en intressant förmiddag åker ni tillbaka till Ho Chi Minh City och äter lunch. 
  Efter lunch går ni på en stadsrundtur i den dynamiska staden Ho Chi Minh City, som fortfarande kallas Saigon av många lokalbor. Ni besöker katedralen Notre Dame, stadens gamla post, Jade-Pagoden och Krigsmuseet. 

  Ni bor på Sunland Hotel eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 12 Mekongdeltat

  Efter frukost åker ni till Mekongdeltat. På vägen stannar ni kort för att besöka Cao Dai-templet. Framme i Cai Be går ni ombord på en motorbåt och besöker Cai Bes flytande marknad och byar vars huvudnäring är produktion av rispapper, kokosgodis och risvin. 
  Med båt åker ni vidare till ön Tan Phong där ni besöker en fruktträdgård och njuter av säsongens frukter. 
  Efter lunch går färden tillbaka till Ho Chi Minh City på eftermiddagen.

  Ni bor på Sunland Hotel eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 13 Ho-Chi Minh City - Avresa

  Efter en intressant och upplevelserik resa är det dags att åka hem. Ledig tid innan det är dags för transfer till flygplatsen och hemresa.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Ingår i priset

 • 2 Inrikesflyg: Hanoi - Danang, Danang - Ho Chi Minh City.
 • Boende på bra hotell enligt program eller liknande.
 • Kryssning (en natt, två dagar) ombord på Bai Tho Junk i Halong Bay.
 • Frukost alla dagar.
 • 7 luncher.
 • 9 middagar.
 • Transporter med bil/buss.
 • Engelsktalande guider.
 • Alla entréer och avgifter för sightseeing enligt program.
 • Båttur enligt program.
  OBS! Rabatt på 1500:- /per person vid 4 deltagare eller fler

Ingår ej i priset

 • Flyg från Europa till Hanoi och flyg hem från Ho Chi Minh City. - Vi kan boka flyg åt dig om du vill.
 • Mat och dryck utöver det ovannämnda.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Personliga utgifter.
 • Dricks för guide, chaufför, väskbärare, båtbesättning.
 • Övrigt som inte nämns i "ingår i priset".

Flyg med Thai, Turkish, Qatar med fler. Ingår inte i priset. Vi kan boka flyg åt dig.

Pass och visum

För att resa till Vietnam krävs visum endast om resan överstiger 15 dagars vistelse.

Dricks

Dricks till guider och chaufförer är naturligtvis mycket uppskattat. Detsamma gäller vid restaurangbesök och taxiresor.

Klimat

Vietnam ligger i den tropiska regionen och större delen av landet har ett hett och fuktigt klimat.

Kulturskillnader

Vietnam är ett annorlunda och spännande resmål – ett land vi hört mycket om genom åren och som ligger många varmt om hjärtat. Men Vietnam är också ett land som genomgått många förändringar de senaste seklen. Utvecklingen i vissa delar av landet går med en rasande fart och ger ibland lite växtvärk. Det som hela tiden fascinerar oss är blandningen av det gamla och det moderna. Vietnam är dessutom ett mycket naturskönt resmål, men för den sakens skull ska man inte glömma bort att Vietnam är ett utvecklingsland vars befolkning fortfarande lever under enkla omständigheter. Man gör klokt i att inte förvänta sig att saker alltid ska fungera som hemma. Men det är trots allt mötet med det som är vid sidan om allfarvägen som gör det så intressant att resa hit.

Mat och dryck

Eftersom Vietnam genom åren haft stora influenser utifrån, bland annat från Frankrike, finner du ett brett utbud av västerländsk mat. Trots franska och kinesiska influenser, har landet sitt eget speciella kök. Ris och nudlar är basmat. Till detta serveras bland annat kött, kyckling och grönsaker. Tack vare landets långa kust, finns även ett rikt urval av fisk och skaldjur. Soppa ingår ofta i en måltid. Till dessert serveras ofta söta riskakor och frukt. En mycket populär krydda är nuoc mom, en jäst fisksås som smakar salt. Andra vanliga ingredienser är chili, citrongräs, limejuice, koriander, vitlök, socker och mynta. Vietnameserna dricker gärna kinesiskt te och vatten. Vi rekommenderar att enbart dricka drycker på flaska och gärna med kolsyra, för att undvika bakterier. Drycker på flaska finns tillgängliga överallt längs våra resor.

Religion

Vietnam är en sekulariserad stat och religionsutövning är i princip fri. De flesta människor kallar sig buddister (65–70%). Även katolicismen är utbredd. Konfucianismens bildningsideal och daoismens (taoismens) andetro och mysticism har satt sin prägel på Vietnams kultur. Utöver de stora världsreligionerna har Vietnam även inhemska trosriktningar, däribland Cao Dai-ismen.

Språk

Det officiella språket är vietnamesiska, kinh, vilket är modersmål för majoriteten i landet. Vietnamesiskan tillhör de austro-asiatiska språken, men är påverkat av såväl kinesiskan som thaispråken. Språket är enstavigt med sex tonlägen. Sedan början av 1900-talet används det latinska alfabetet. Bland minoritetsfolken talas ett trettiotal större språk. Den äldre välutbildade generationen kan i regel tala franska och intresset för att lära sig engelska är stort i hela landet, men språkkunskaperna varierar.

Tid

Vietnam ligger 6 timmar före svensk tid. Under sommaren blir tidsskillnaden endast 5 timmar eftersom Vietnam inte tillämpar sommartid.

Transporter

Under våra resor i Vietnam åker vi inrikesflyg och buss. Det vietnamesiska inrikesflyget håller hög standard med moderna flygplan och bra service. De bussar vi färdas i är komfortabla med luftkonditionering, men vägarna kan ibland ligga långt ifrån våra egna när det gäller standard. Ger du dig ut på egen hand i de större städerna är taxi ett bra och billigt val. Ta alltid med hotellets visitkort när du ger dig iväg, då språkkunskaperna hos taxichaufförerna kan variera.

Vaccinationer

Vi får inte lämna några råd gällande vaccinationer utan hänvisar därför till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Valuta

Den vietnamesiska valutan heter Dong (VND. 1.000 vietnamesiska Dong motsvarar cirka 0,40 svenska kronor. Växlingskontoren i Sverige kan oftast inte växla till Dong, då de inte alltid har tillgång till valutan. Svenska kronor går i regel inte att växla in i Vietnam. Ta med amerikanska dollar, gärna i små valörer. Växlar gör man enklast på hotellen. Internationella kontokort fungerar ofta som betalningsmedel på större varuhus. I de större städerna går det också att göra valutauttag med vissa kontokort (t.ex. Visa) i bankomater. Kontakta ditt kontokortsföretag för uppdaterad information.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa
 • Kryssning
 • Sol & Bad
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Antal deltagare: 2 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Vietnam

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Hanoi
 • Landsarea: 329 560 km2
 • Antal invånare: ca 89 571 000 st
 • Valutakod: VND
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din förfrågan...