Pris på förfrågan.
flagga: Vietnam

Vietnam runt - Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City - 11 dagar

i Vietnam med Upplevelseresor

Resebild

Upplev det bästa av Vietnam på denna resa som blandar storstadsbesök med båtutflykter och livet i Mekongdeltat. Er Vietnamvistelse börjar i Hanoi, Vietnams huvudstad, följt av en båtresa mellan skärgårdsöarna i den av UNESCO världsarvsklassade Halong Bay. Resan fortsätter till Hue som en gång i tiden var Vietnams huvudstad. En dag besöker ni det spektakulära Ba Na Hill innan resan fortsätter till en av Vietnams äldsta och bäst bevarade städerna, kuststaden Hoi An. Resan avslutas i Vietnams största stad Ho Chi Minh City, även kallad Saigon. Förutom staden får ni se det bördiga Mekongdeltat på nära håll när ni på en båttur åker in i kanalerna.
Ni reser med egen engelsktalande guide.
Minst 2 deltagare. Avresedatum bestämmer ni själva.

Program dag för dag

 • Dag 1 Ankomst i Hanoi

  Er engelsktalande guide hälsar er välkomna på flygplatsen för transfer till hotellet.

  Middag ingår.
 • Dag 2 Stadsrundtur i Hanoi

  Efter frukost ska ni upptäcka Hanoi. Ni kommer bland annat att besöka den vackra trädgården till presidentpalatset. Ni fortsätter sedan till den märkliga "one pillar"-pagoden som står på en enda pelare. Ni besöker också Tran Quoc pagodan som ligger på ena änden av West lake.

  Efter detta kommer ni att besöka the Temple of Literature som är det Vietnamesiska namnet på Konfuciustemplet. som är det första nationella universitetet och som byggdes redan på 1000-talet. Templet har blivit en symbol för Hanoi och den Vietnamesiska kulturen.

  Ledig tid på eftermiddagen för egna strövtåg.

  Frukost ingår.
 • Dag 3 Båtkryssning i Halong Bay

  Idag checkar ni ut från hotellet och åker  genom det frodiga landskapet till kuststaden Halong. Längs vägen kommer ni att kunna se risfälten i Red River deltat.

  Vid ankomsten går ni ombord på en traditionell båt för en kryssning i Halong Bay, mitt bland hundratals sockertoppsöar. Lunch ingår och serveras ombord. 
  På eftermiddagen kommer ni bland annat att passera en av fiskebyarna som finns här. Om vädret tillåter kan ni passa på att ta ett dopp i havet. Andra aktiviteter kommer att erbjudas under dagen. Ni tar det lugnt och njuter av solnedgången på båten.
  Lagom till middagen får ni se hur man tillagar Vietnamesisk mat innan ni njuter av middagen och sedan tillbringas kvällen ombord med trevligt sällskap. Det går att köpa vin, juice, drinkar etc. på båten.

  Transport ca 200 km, ca 2,5 timmar.

  Övernattning ombord på en av båtarna här.

  Om vädret ej tillåter båtturen så ersätts denna tur av annan utflykt samt hotellövernattning.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 4 Halong - Hanoi - Hue

  Ni går upp tidigt för Tai Chi-övningar och äter därefter frukost. Efter frukosten besöker ni en av de många grottor som finns här.
  Ni njuter av en sista tur av Ha Long Bay medans båten styr tillbaka till hamnen. Väl framme så åker ni till flygplatsen i Hanoi för flyg vidare till Hue.

  Framme i Hue åker ni till hotellet och checkar in.

  Transport ca 200 km, ca 3 timmar.

  Frukost ingår.
 • Dag 5 Hue

  Efter frukost ska ni upptäcka Hue, som en gång i tiden har varit Vietnams huvudstad. Ni kommer att få se de mest intressanta sakerna av denna UNESCO världsarvsklassade stad, bland annat den förbjudna staden i Hue, the Palace of Supreme Harmony och mycket annat. Efter att har utforskat Hue så blir det en 1-timmes kryssning på den så kallade parfymfloden som rinner igenom Hue. Denna flod har varit inspirationskälla till många musikaler och litterära verk i Vietnam. Efter detta åker ni tillbaka in till stan och äter lunch för att därefter besöka de kungliga gravarna av Tu Duc som ligger i ett område med vackra byggnader, parker och en liten sjö.
  Ni åker sedan in till stan och gör ett kort stopp i en by som tillverkar rökelser. Rökelser används enligt Buddistisk tro för att kommunicera med de döda.
  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 6 Hue - Ba Na Hill - Hoi An

  Efter frukost och utcheckning från hotellet blir det idag en spännande utflykt till Ba Na hills som ligger strax söder om Hue. Ba Na hills beskrivs av vissa som ett Disneyland med Franskt tema. Här finns bland annat den mycket välkända Golden Bridge som är ett spektakulärt bygge som hålls upp av stora händer!?!?. Ni åker upp med linbanan och stannar vid "night station" för att besöka  Vong Nguyet hills och Linh Ung pagodan. Ni fortsätter med linbanan och kommer här att se orkidéträdgården och mycket annat.
  Efter lunch blir det ledig tid att själva utforska detta ställe och fantasy-parken. Vissa aktiviteter kostar extra och ingår ej i priset.

  Ca kl 15 åker ni vidare österut till kusten och den gamla och välbevarade staden Hoi an. När ni kommer fram besöker ni stadens gamla delar med många fina och intressanta byggnadsverk. Staden är en av Vietnams absolut äldsta städer och är med på UNESCO:s lista över världsarv. 

  Transport ca 110 km, ca 2 timmar.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 7 Hoi An

  Idag blir det till att stiga upp tidigt på morgonen för att att kunna se alla de fiskebåtar som kommer in på morgonen från havet. Ni börjar med att åka till fiskebyn Cua Dai, här kliver ni på en båt för att åka till mynningen av Thu Bon floden och om vädret tillåter möter ni här förutom soluppgången även massor av fiskebåtar som är på väg in till hamnen efter natten. Ni får se vilka fångster fiskarna har med sig innan ni fortsätter till en by vars snickare är välkända för sina skickligheter i träsnideri. Ni går runt i byn och besöker några av verkstäderna innan ni åker tillbaka till Hoi An. Resten av dagen är ledig.
  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 8 Hoi An ledig dag

  Dagen är programfri och ni kan utforska Hoi an på egen hand, eller varför inte ta en taxi ner till stranden och njuta av lite sol och bad. Eller varför inte åka på en snorkeltur till Cham-öarna utanför Hoi An?

  Frukost ingår.
 • Dag 9 Hoi An - Mekongdeltat

  Ni tar idag morgonflyget från Da Nang till Ho Chi Minh City, även kallad Saigon. Väl framme möter er guide upp er i ankomsthallen. Ni åker direkt till hamnstaden My Tho som ligger vid Mekongdeltat. Ca hälften av Vietnams jordbruksprodukter kommer från detta bördiga delta. Framme vid deltat kommer ni att kliva ombord på en båt för att se byarna och livet som kretsar kring kanalerna och floderna. Ni besöker en ö med sina frodiga tropiska fruktodlingar. Ni får även se tillverkningen av kokosgodis innan ni förflyttar er till mindre roddbåtar som tar er längre in i de smala kanalerna. Efter lunch åker ni in till vårt hotell i Ho Chi Minh City.

  Transport ca 110 km, ca 2 timmar

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 10 Stadsrundtur i Ho Chi Minh City

  Idag ska ni utforska Ho Chi Minh City som tidigare hette Saigon och fortfarande kallas så av många. Ni kommer bland annat att besöka den gamla koloniala delen men posten och Notre-Dame katedralen och den berömda Catinat street. Efter detta åker ni till Chinatown för att få se mer av denna pulserande stad. 
  Frukost ingår.
 • Dag 11 Ho Chi Minh City - Avresa

  Utcheckning från hotellet och beroende på när flyget går kan ni ha lite ledig tid innan ni måste lämna Ho Chi Minh City och Vietnam för denna gång och hoppas på ett snart återseende. 

  Transfer till flygplatsen för hemresa. 

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Ingår i priset

 • 2 Inrikesflyg: Hanoi - Hue, Danang - Ho Chi Minh City.
 • Boende på hotell enligt offert eller liknande.
 • Kryssning (en natt, två dagar) ombord på båt (Junk) i Halong Bay.
 • Frukost alla dagar.
 • 5 luncher.
 • 2 middagar.
 • Transporter med bil/buss.
 • Engelsktalande guider.
 • Alla entréer och avgifter för sightseeing enligt program.
 • Båttur enligt program.

Ingår ej i priset

 • Flyg från Europa till Hanoi och flyg hem från Ho Chi Minh City. - Vi kan boka flyg åt dig om du vill.
 • Mat och dryck utöver det ovannämnda.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Personliga utgifter.
 • Dricks för guide, chaufför, väskbärare, båtbesättning.
 • Övrigt som inte nämns i "ingår i priset".

Pass och visum

För att resa till Vietnam krävs visum endast om resan överstiger 15 dagars vistelse.
De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Dricks

Dricks till guider och chaufförer är naturligtvis mycket uppskattat. Detsamma gäller vid restaurangbesök och taxiresor.

Klimat

Vietnam ligger i den tropiska regionen och större delen av landet har ett hett och fuktigt klimat.

Kulturskillnader

Vietnam är ett annorlunda och spännande resmål – ett land vi hört mycket om genom åren och som ligger många varmt om hjärtat. Men Vietnam är också ett land som genomgått många förändringar de senaste seklen. Utvecklingen i vissa delar av landet går med en rasande fart och ger ibland lite växtvärk. Det som hela tiden fascinerar oss är blandningen av det gamla och det moderna. Vietnam är dessutom ett mycket naturskönt resmål, men för den sakens skull ska man inte glömma bort att Vietnam är ett utvecklingsland vars befolkning fortfarande lever under enkla omständigheter. Man gör klokt i att inte förvänta sig att saker alltid ska fungera som hemma. Men det är trots allt mötet med det som är vid sidan om allfarvägen som gör det så intressant att resa hit.

Mat och dryck

Eftersom Vietnam genom åren haft stora influenser utifrån, bland annat från Frankrike, finner du ett brett utbud av västerländsk mat. Trots franska och kinesiska influenser, har landet sitt eget speciella kök. Ris och nudlar är basmat. Till detta serveras bland annat kött, kyckling och grönsaker. Tack vare landets långa kust, finns även ett rikt urval av fisk och skaldjur. Soppa ingår ofta i en måltid. Till dessert serveras ofta söta riskakor och frukt. En mycket populär krydda är nuoc mom, en jäst fisksås som smakar salt. Andra vanliga ingredienser är chili, citrongräs, limejuice, koriander, vitlök, socker och mynta. Vietnameserna dricker gärna kinesiskt te och vatten. Vi rekommenderar att enbart dricka drycker på flaska och gärna med kolsyra, för att undvika bakterier. Drycker på flaska finns tillgängliga överallt längs våra resor.

Religion

Vietnam är en sekulariserad stat och religionsutövning är i princip fri. De flesta människor kallar sig buddister (65–70%). Även katolicismen är utbredd. Konfucianismens bildningsideal och daoismens (taoismens) andetro och mysticism har satt sin prägel på Vietnams kultur. Utöver de stora världsreligionerna har Vietnam även inhemska trosriktningar, däribland Cao Dai-ismen.

Språk

Det officiella språket är vietnamesiska, kinh, vilket är modersmål för majoriteten i landet. Vietnamesiskan tillhör de austro-asiatiska språken, men är påverkat av såväl kinesiskan som thaispråken. Språket är enstavigt med sex tonlägen. Sedan början av 1900-talet används det latinska alfabetet. Bland minoritetsfolken talas ett trettiotal större språk. Den äldre välutbildade generationen kan i regel tala franska och intresset för att lära sig engelska är stort i hela landet, men språkkunskaperna varierar.

Tid

Vietnam ligger 6 timmar före svensk tid. Under sommaren blir tidsskillnaden endast 5 timmar eftersom Vietnam inte tillämpar sommartid.

Transporter

Under våra resor i Vietnam åker vi inrikesflyg och buss. Det vietnamesiska inrikesflyget håller hög standard med moderna flygplan och bra service. De bussar vi färdas i är komfortabla med luftkonditionering, men vägarna kan ibland ligga långt ifrån våra egna när det gäller standard. Ger du dig ut på egen hand i de större städerna är taxi ett bra och billigt val. Ta alltid med hotellets visitkort när du ger dig iväg, då språkkunskaperna hos taxichaufförerna kan variera.

Valuta

Den vietnamesiska valutan heter Dong (VND). Växlingskontoren i Sverige kan oftast inte växla till Dong, då de inte alltid har tillgång till valutan. Svenska kronor går i regel inte att växla in i Vietnam. Ta med amerikanska dollar, gärna i små valörer. Växlar gör man enklast på hotellen. Internationella kontokort fungerar ofta som betalningsmedel på större varuhus. I de större städerna går det också att göra valutauttag med vissa kontokort (t.ex. Visa) i bankomater. Kontakta ditt kontokortsföretag för uppdaterad information.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa
 • Kryssning
 • Sol & Bad
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Antal deltagare: 2 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Vietnam

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Hanoi
 • Landsarea: 329 560 km2
 • Antal invånare: ca 89 571 000 st
 • Valutakod: VND
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...