Pris på förfrågan.
flagga: Tanzania

Tanzania - Safari - 9 dagar

i Tanzania med Upplevelseresor

Resebild

Tanzania erbjuder det rikaste och mest fascinerande djurlivet i Afrika. Här får ni uppleva fantastisk safari i nationalparkerna Lake Manyara, Ngorongoro och Serengeti. Resan är anpassad efter djurens rörelser denna tid på året vilket ger er stora chanser att få se extra mycket djur.
Eran chaufför, tillika guide följer er under hela resan. Det som skiljer en bra safari från en fantastisk safari är utan tvekan er chaufför/guide. Därför är era chaufförer/guider (alla tanzanier) välutbildade, där var och en har över 10 års erfarenhet av att leda safarier. De är mycket kunniga om flora, fauna, kultur och har allmän kunskap om Tanzania och en passion för dess befolkning!

Ni reser med egen engelsktalande guide.
Minst 2 deltagare. Avresedatum bestämmer ni själva.

Program dag för dag

 • Dag 1 Arusha

  Ankomst till Tanzania. På Kilimanjaro Internationella flygplats möts ni av er guide för transfer till hotellet i Arusha (tar ca. 1 timme, 55 km).
  Ledig tid och på kvällen middag på hotellet.

  Ni bor på Ilboru Safari Lodge eller liknande.
  Middag ingår.
 • Dag 2 Arusha - Tarangire

  Ca. 118 km, ca 2 timmar.

  Efter frukost tar ni er till Tarangire nationalpark som är hem åt stora koncentrationer av djur. Här finns bland annat stora flockar med elefanter, buffel, vårtsvin, och flera olika sorters antiloper. Här finns också ett stort antal fågelarter och bland växtlivet är kanske de enorma Baobabträden de mest speciella. Lunch äter ni som picknick ute i bushen.
  Middag och övernattning på  lodgen.

  Ni bor på Tarangire safari Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 3 Tarangire - Manyara

  Ca. 100 km, ca 2 timmar.

  Efter frukost kör ni till Manyarasjöns nationalpark för safari och till er lodge. Under dagens safari kommer ni ha möjlighet att se flera av de över 350 fågelarterna som lever här, apor, babianer, elefanter, giraffer, leoparder, civetkatter, flodhästar, zebror, myrkottar och mycket mer. Manyara nationalpark är även känd för sina varma källor och de trädklättrande lejonen som ofta ligger och vilar uppe på en gren i ett akaciaträd.

  Ni bor på Bougainvillea Safari Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 4 Manyara - Ndutu

  Ca 200 km, ca 4 timmar.

  Efter frukost åker ni till Ndutu/södra Serengeti för att göra en spännande safari.

  Ni bor på Ndutu Safari lodge eller liknande.
  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 5 Heldag i Ndutu/södra Serengeti

  Idag blir det en heldagssafari i Ndutu nationalpark. Ni kommer anpassa er efter djuren, alltså går ni troligtvis upp mycket tidigt för att sedan återvända till er camp för lunch och vila mitt på dagen då djuren vilar för att sedan ta er ut på en kvällssafari igen. I Serengeti lever de flesta djur som t.ex. giraffer, gaseller, gnuer, krokodiler, lejon, leoparder, geparder och många typer av fåglar. Guiden kommer leta efter de djur som ni inte lyckats se under tidigare safari.

  Ni bor på Ndutu Safari lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 6 Ndutu - centrala Serengeti

  Ca 100 km, ca 2 timmar

  Efter frukost åker ni till centrala Serengeti och spanar efter djur på vägen till campen. Serengeti består av oändliga böljande slätter och passar bra in på innebörden av dess namn på Maasai språket. Seregenget eller Siringitu är den plats där marken alltid rör sig. Serengeti nationalpark är utan tvekan det mest kända viltreservat i världen. Det är ett naturparadis och hem till en av de största vilda händelserna på jorden - den årliga vandringen av miljontals gnuer, zebror och Gaseller. Ni kommer med andra ord ha möjligheten att se många vilda djur.

  Ni bor på Katikati Tented Camp eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 7 Serengeti - Ngorongoro

  Ca. 150 km ca. 3 timmar

  Efter/innan frukost blir det en tidig morgonsafari i Serengeti. Därefter kör ni till Ngorongoro naturskyddsområde och ert boende. På vägen hit har ni också mycket goda chanser att se flera olika djur. 

  Ni bor på Ngorongoro Rhino Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 8 Ngorongorokratern - Arusha

  Ca. 190 km , 4 timmar

  Efter en mycket tidig frukost tar ni er ner till Ngorongorokratern för safari. Ngorongorokratern är ett av de mest unika ekosystemen på jorden, här lever över 20,000 större gräsätare och här finns världens största koncentration av rovdjur. Denna vulkankrater som inte längre är aktiv har en diameter på 23 km och ett medeldjup på 600 meter. På sen eftermiddag tar ni er tillbaka till lodgen för att köra vidare till staden Arusha för middag och övernattning.

  Ni bor på Ilboru Safari Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 9 Arusha - Hemresa

  Transfer till Kilimanjaro Internationella flygplats för hemresa.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Ingår i resans pris

 • Avgift till African Medical and Research Foundation (AMREF).
 • 8 nätters boende enligt program eller liknande inkl. frukost.
 • Måltider enligt program.
 • Engelsktalande chaufför och guide.
 • Safari i fyrhjulsdriven bil med öppet tak för god överblick och fotografering.
 • Alla inträdesavgifter till safariparkerna.
 • Alla statliga skatter.
 • Avgifter till Ngorongorokratern.
 • Transfer från/till Kilimanjaro internationella flygplats.
 • 1.5 liter flaskvatten per dag under safariturerna.

Ingår ej i resans pris

 • Flyg från Skandinavien till Kilimanjaro flygplats tur och retur.
 • Dricks till guide, dricks är mycket vanligt i Tanzania.
 • Drycker.
 • Flygskatt vid avresa ca. 40 USD.
 • Visum ca. 50 USD (ansöks vid ankomsten på flygplatsen).
 • Alla tilläggsaktiviteter utöver det som står i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Förslag på flyg med Qatar Airways, KLM, Kenya Airlines (förslag på flyg. Ingår inte i resans pris)

Dricks

Hur mycket ska jag ge i dricks i Tanzania?
Dricks är mycket uppskattat i Tanzania. Vi föreslår följande som en riktlinje, dock inte som regel då dricks beror på godtycke från varje kund.
Chaufförsguide: ca 30 USD per dag från hela gruppen
Kock vid campingsafari: 15 USD per dag från hela gruppen
Övrig campingpersonal: 10 USD per dag från hela gruppen
På lodge/hotell kan du lämna 1-2 USD per måltid.

Visum

Du kan ansöka om visum när du anländer till Tanzania. På flygplatsen i Tanzania kostar ett visum ca 50 USD.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Tidigare resenärer tycker
En fantastisk resa genom tre av Tanzanias nationalparker, alla lika givande på sitt sätt, med sin egna fauna och i alla fanns det gott om djur.
Höjdpunkten var en morgon när 18 lejon vandrade på rad över savannen. Ytterligare ett unikt tillfälle, som vi fick uppleva, var när ett lejon jagat upp en leopard i ett träd och lugnt låg vaktande under.
Spännande att bo ute i ödemarken i dessa fantastiska camper och lodger.
Våra guider under hela resan, Eli och Gideon på RA Safari, var enormt kunniga. De gjorde verkligen allt för att maxa vår upplevelse i Tanzania, med sin kunskap om djur och människor som lever i landet. Gav oss även upplevelser utanför programmet med bl.a. besök hos massajer. /Ing-Britt

Allt har fungerat från det jag gick på tåget i Göteborg tills vi landade i Arusha och Gideon och Zeph mötte oss på flygplatsen.
Jag och de andra resenärerna har upplevt mycket tillsammans med Gideon och Elli. Det var 4:e gången jag var i Tanzania och bodde i tält på Tarangire, men aldrig förut haft denna upplevelse att bli väckt av elefanter som gick utanför mitt tält. Visste inte vad det var eftersom de inte “talade” med varandra förrän jag tittade ut genom tältet på morgonen och att de lämnat ett visitkort efter sig.
Måste nämna att på nyårsafton sade Elli att vi skulle bo på en annan lodge än den som stod i programmet. Lodgen hette Katikati Lodge och var en mobil sådan. Den låg mitt i vildmarken kändes det som, hade solenergi, hade en kock som lagade jättegod mat, och personalen fick värma vatten och bära i hinkar till baksidan av tältet och hälla vattnet i någon container och när det var klart meddelade killen som stod på baksidan att det var klart att duscha. Två tampar att dra i, en så att vattnet kom, den andra för att stoppa vattnet. Nu ska jag inte trötta ut dej med någon mer berättelse.
Jag är med andra ord helnöjd med min resa och kan tänka mej även andra resor med er, men även nya upplevelser i Tanzania. Jo det finns en sak till jag måste nämna. Jag kallas för Bibbi = mormor/farmor på swahili så det var ju lätt att komma ihåg för de jag träffade. /Birgit

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Resans tema

 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Safari

Snabbinformation

 • Antal deltagare: minst 2

Kortfakta om landet vi besöker

Tanzania

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Dodoma
 • Landsarea: 945 087 km2
 • Antal invånare: ca 41 893 000 st
 • Valutakod: TZS
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din bokning...