flagga: Peru

Peru med Titicacasjön och Machu Picchu - 14 dagar

i Peru med Upplevelseresor

Resebild

Följ med på en intressant 14-dagarsresa till Peru, detta unika och livfulla land som har välkomnat resenärer i tusentals år. Ni kommer att utforska de kosmopolitiska städerna Lima, Cusco och Arequipa med sina många sevärdheter. I världens längsta bergskedja Anderna får ni uppleva den fantastiska Inkastaden Machu Picchu, ni spanar efter den stora fågeln kondoren och ni besöker även Urosfolket som bor på de flytande vassöarna i Titicacasjön.

Minst 2 deltagare. Avresedatum bestämmer ni själva.

Program dag för dag

 • Dag 1 Ankomst till Lima

  Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts ni av vår lokala representant för transfer till ert hotell i Lima. Färden tar omkring 40 minuter. Hotellet är beläget i den moderna stadsdelen Miraflores där det finns kaféer, barer och affärer i världsklass. Efter att ni har checkat in på ert hotell får ni en programgenomgång samt information om restaurangutbudet i staden. 

  Ni bor på Jose Antonio Executive Hotel eller liknande. 

 • Dag 2 Lima- heldagstur i centrum

  Efter frukost åker ni på sightseeing i "Kungarnas stad" Lima. Här får ni se stadens sevärdheter innan ni beger er till stadsdelen Larcomar där ni äter lunch. Därefter besöker ni guldmuseet som visar upp världens största och finaste föremål i guld, silver och ädelstenar från de förcolumbianska och förperuanska kulturerna.

  Ni bor på Jose Antonio Executive Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 3 Lima - Arequipa (2 380 m.ö.h)

  Ni checkar ut från hotellet och tar er till flygplatsen och flyger till Arequipa. Transfer till ert hotell.
  Arequipa ligger vackert beläget vid foten av den karaktäristiska Misti-vulkanen och på eftermiddagen blir det sightseeing i staden. Ni besöker bland annat det 20 000 kvm stora klostret Santa Catalina.
  Sightseeing inkl. klosterbesök varar i ca 4 timmar.

  Ni bor på Hotel Sonesta Posada Del Inca eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 4 Arequipa - Chivay - Colca Canyon (2 300 m.ö.h)

  Tidigt på morgonen åker ni till staden Chivay i Colcadalen. Vägen dit går genom ett storslaget landskap och ni kan njuta av panoramautsikt över Andernas slätter, kallade Altiplano (4 500 m ö.h.). Ni ser lamadjur, alpackor och olika typer av fåglar. Bergstopparna i detta område varierar mellan 5 000 till 6 000 m ö.h. Under eftermiddagen serveras matsäck. Senare på eftermiddagen anländer ni till Chivay.
  Väl framme kan ni om ni vill, åka till termalbadet i Chivay och koppla av i det terapeutiska vattnet (inträde ingår inte).  

  Ni bor på Hotel Pozo Del Cielo i Colca eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 5 Colca Canyon - Puno (3 860 m.ö.h)

  Tidigt på morgonen åker ni till Mirador del Condor som är en utkikspunkt med stor chans att se den stora fågeln kondoren. Från denna utkikspunkt observerar ni kondorernas jakt på byte i ravinen. Ni besöker också små traditionella andinska byar där ni kan se hur civilisationer från Inka och perioderna innan Inkariket, använde ravinens bergsväggar för jordbruksändamål.
  Efter morgonturen återvänder ni till hotellet och äter lunch (på egen bekostnad).
  Efter lunch tar går resan som tar ca 7 timmar till Puno. Längs vägen kan ni se andinska fågelarter, lamor, alpackor och vikunjor.
  Vid ankomsten till Puno checkar ni in på hotellet. Puno är beläget 3 800 m ö.h och anses vara Perus huvudstad för folklore. De flesta av Punos invånare tillhör Aymarafolket och det är från Puno som alla turer till Titicacasjön startar.

  Ni bor på Sonesta Posada del Inca Puno eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 6 Puno - Titicacasjön (3 810 m ö.h.) - Amantani

  Efter frukost checkar ni ut från hotellet. Ni deponerar era väskor på hotellet i Puno och åker vidare med en lätt ryggsäck. Tillsammans med er guide stiger ni ombord på en båt som tar er ut på Titicacasjön, den högst belägna kommersiellt farbara sjön i världen, 3860 m ö.h. 
  Ni börjar med att besöka Uros-folkets flytande öar som är gjorda av vass. Här får ni lära om hur Uros-folket lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Därefter åker ni vidare i ca 3,5 timmar mot ön Amantani. Vid ankomsten möts ni av lokala familjer som förser er med rum för övernattning. Turismen utgör en stor del av lokalbefolkningens ekonomi och på detta sätt får de och ni gemensamt ett utbyte av besöket. När ni har installerat er hos era värdfamiljer promenerar ni tillsammans med er guide långsamt upp till högsta punkten på ön, 4250 m ö.h. På öns topp beundrar ni solnedgången.

  Övernattning hos lokala värdfamiljer på ön Amantani.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Dag 7 Amantani - Ön Taquile (3 840 m.ö.h) - Puno

  Ni äter frukost med er värdfamilj tidigt på morgonen. Efter frukosten lämnar ni ön Amantani och åker vidare med båt till ön Taquile. Vid ankomsten tar ni en promenad på ca. 1,5 timme för att hälsa på öns invånare. På denna fridfulla ö som domineras av terrasser på olika nivåer beundrar ni invånarnas vackra och färgstarka kläder.
  På ön äter ni också lunch bestående av färsk öring från sjön. Efter lunch promenerar ni ner till hamnen och stiger ombord på båten och återvänder till Puno på kvällen.

  Ni bor på Sonesta Posada del Inca Puno eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 8 Puno - Cusco (3 300 m.ö.h)

  Efter frukost checkar ni ut och reser till Cusco. Resan tar ca 9 timmar. Ni stannar och äter en lunchbuffé i en liten stad mellan Puno och Cusco. Ni stannar vid flera historiska och arkeologiska platser längs vägen. Bl.a Sillustaniruinerna och Gudarnas tempel. På vägen passerar ni även La Raya-passet som ligger 4313 m ö.h.
  På sen eftermiddag ankommer ni till Cusco.

  Ni bor på Casa Andina Private Collection - Cusco eller liknande.           

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 9 Rundtur i centrala Cusco (3 300 m ö.h)

  Förmiddagen är fri och på eftermiddagen börjar ni en rundtur i Cusco. Ni får se stadens svärdheter, bland annat soltemplet Koricancha och den imponerande fästningen Sacsayhuaman som är bygd med en ofattbar precision även med dagens mått mätt. Rundturen tar ca 4 1/2 timme. Efter rundturen återvänder ni till hotellet. Middag serveras på en lokal restaurang.

  Ni bor på Casa Andina Private Collection - Cusco eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Dag 10 Cusco - Inkafolkets heliga dal (2 600 m.ö.h)

  Efter en tidig frukost åker ni på en utflykt till Inkafolkets heliga dal och byn Pisac med sina Inkaruiner. Efter lunch åker ni till byn Ollantaytambo som är som ett levande museum. Här lever invånarna fortfarande efter sina förfäders traditioner och lagar. Därefter åker ni ca en timme tills ni når staden Chincheros och besöker dess marknad och angränsande koloniala katedral. På kvällen efter rundturen i Chincheros återvänder ni till Cusco.

  Ni bor på Casa Andina Private Collection - Cusco eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 11 Cusco - Aguas Calientes (2 040 m.ö.h)

  Ni deponerar era väskor på hotellet i Cusco och åker tidigt på morgonen vidare med en lätt ryggsäck, först buss och sedan tåg in genom det frodiga bergslandskapet mot Machu Picchu. Vid ankomsten till Machu Picchu tågstation tar ni er till ert hotell. Hotellet är beläget i byn Aquas Calientes som ligger inklämd mellan bergen. Ni utforskar området och upptäcker det fascinerande men känsliga ekosystemet i Machu Picchus molnskog. Resten av eftermiddagen är fri från aktiviteter.

  Ni bor på Taypikala Hotel Machu Picchu eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 12 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

  Från Aguas Calientes åker ni till den berömda inka-ruinbyn Machu Picchu som började byggas ca år 1430 e. kr. Platsen övergavs omkring hundra år senare. Ni börjar ert besök med en guidad tur på 2-3 timmar. Här får ni lära om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Återstoden av dagen tillbringar ni på denna fantastiska plats. På eftermiddagen återvänder ni till Aguas Calientes för en sen lunch.
  Senare på eftermiddagen tar ni tåget till Ollantaytambo och därifrån åker ni vidare till Cusco.

  Ni bor på Casa Andina Private Collection - Cusco eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Dag 13 Cusco - Lima

  Ni checkar ut från hotellet och reser till Cuscos flygplats och flyger till Lima. Vid ankomsten, transfer till ert hotell.

  Ni bor på Jose Antonio Executive Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Dag 14 Lima - Hemresa

  Ledig dag och flyg hem.
  om det finns tid innan flyget gå kan ni utforska Lima på egen hand. 
  Vi rekommenderar ett besök på den indianska marknaden som säljer hantverk och smycken med ädelstenar från alla delar av Peru.
  Sedan transfer till flygplatsen i Lima dit ni anländer tre timmar före avgång för flyg hem.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Ingår i resans pris

 • Engelsktalande guider.
 • Alla hotell enligt program.
 • TURER:
  - Arequipa-turen.
  - 2-dagarstur i Colca Canyon.
  - 2-dagarstur i Puno - Titicacasjön.
  - Cusco-turen.
  - Tur till Inka-folkets Heliga dal.
  - 2-dagarstur till Machu Picchu.
 • INRIKESFLYGRESOR:
  Lima till Arequipa (flygplatsskatt ingår inte, ca. 8 USD).
  Cusco till Lima (flygplatsskatt ingår inte, ca. 8 USD).
 • LANDTRANSPORT:
  All transfer i bilar/ bussar delat med andra turister.

Ingår inte i resans pris

 • Flyg från Skandinavien till Lima och tillbaka.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Dricks. På denna resa förväntas dricks.
 • Inhemsk flygplatsskatt. Denna ligger på omkring 8 dollar per flyg och person.
 • Måltider som inte omnämns i programmet.

Flyg med bl.a. KLM ingår inte. Vi kan boka flyg åt dig.

Svårighetsgrad

På vår resa till Peru kommer ni upp på hög höjd och känsliga personer kan få problem med höjden. Men i Arequipa hinner man normalt sett acklimatisera sig.
Skulle någon av resenärerna få problem med höjd har vi syretillförsel på alla destinationer och vi har avtal med lokala sjukhus och privata läkare.

Vaccination

Vi får inte lämna några råd gällande vaccinationer utan hänvisar därför till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 26 950 kr del i dubbelrum
 • 33 150 kr om du vill bo i eget rum - Minimum 2 deltagare

Resans tema

 • Vandring
 • Storstad
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Antal deltagare: minst 2

Kortfakta om landet vi besöker

Peru

 • Kontinent: Sydamerika
 • Huvudstad: Lima
 • Landsarea: 1 285 220 km2
 • Antal invånare: ca 29 907 000 st
 • Valutakod: PEN
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett enkelrum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...